EcoMoto 930×122

dolar

Șoc pe piața valutară!

Moneda euro a coborât la un nou minim al ultimelor două decenii, în condiţiile în care dolarul în revenire şi perspectiva unei ierni dificile pentru regiune încep să se resimtă.

Citiți și: Orașul din România cu zeci de milionari în euro. Nu este București!

Scăderea este doar începutul unei coborâri mai profunde pentru monedă, potrivit zf.ro.

Moneda europeană a scăzut luni cu până la 1,1% la 0,9928, sub minimul anterior de două decenii de 0,9952 atins în iulie – îndepărtându-se de o scurtă perioadă de uşurare care a propulsat euro la aproximativ 1,03 dolari la începutul acestei luni.

Citiți și: A rămas fără 76.000 € după ce a fost îmbătat de 2 femei! Ce i-au promis individele

Moneda se tranzacţiona luni la niveluri văzute ultima dată în 2002, la doar câţiva ani după ce moneda a fost creată.

Indicele Bloomberg Dollar Spot Index a crescut cu 0,7%, atingând cel mai ridicat nivel din 15 iulie.

Morgan Stanley preconizează că euro va aluneca până la 0,97 dolari în acest trimestru, un nivel care nu a mai fost văzut de la începutul anilor 2000.

Nomura International Plc ţinteşte 0,975 dolari până la sfârşitul lunii septembrie, după care piaţa ar putea căuta nivelul de 0,95 dolari sau poate chiar mai jos, în condiţiile în care presiunea asupra aprovizionării cu energie creşte riscul de pene de curent şi probabil stimulează importurile de euro.

Pe tranzacţionarea interbancară, cursul leu/ dolar a ajuns la 4,93 marţi dimineaţă.

Foto descriptiv: Fanatik.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90