EcoMoto 930×122

Gi Group

STUDIU PE PIAȚA MUNCII: VOLUMUL ANGAJĂRILOR AR PUTEA CREȘTE CU 79%

Firma de consultanță în managementul resurselor umane OD&M – companie a Gi Group – ne informează că a realizat recent un studiu cu privire la trendul pe care îl va avea piața forței de muncă și cea de formare în a doua parte a anului 2015. Studiul, trimis pe adresa redacției noastre, are la bază respondenți din 405 companii din industrii diferite și scoate în evidență trendul pozitiv pe care îl urmează piața forței de muncă, în principal prin punerea la dispoziție de către firme de noi locuri de muncă pentru cei cu o experiență între 2 și 4 ani.

Citiți și: Surpriză sau nu? BMW-urile, cele mai avariate mașini din România

47% dintre companiile care au luat parte la acest studiu cred că vor face noi angajări în a doua parte a lui 2015, volumul angajărilor urmând să fie cu 79% mai mare decât în prima parte a anului.

Pentru companiile mari și foarte mari angajările vizează personalul cu studii medii sau necalificat și/sau cu formare tehnică/inginerie, accentul cel mai mare fiind pus pe departamentele de producție. Personalul din vânzări și marketing reprezintă un focus pentru angajările din perioada următoare, cu precădere pentru companiile mici și mijlocii. Angajările vor fi dominate de atragerea personalului experimentat, însă companiile mijlocii spre mari se vor concentra pe atragerea „juniorilor”.

Citiți și: ROMÂNII, MARI „COLECŢIONARI”. CEL MAI DES ÎNTÂLNIT PRODUS CARE ZACE NEFOLOSIT ÎNTR-UN SERTAR

În anumite sectoare de activitate, precum cel energetic, a doua parte a anului pare să fie complet dedicată angajărilor de personal. Sectoare precum cel de publicitate și PR sau cel al proceselor externalizate/centre telefonice manifestă un trend constant al angajărilor. Alte industrii, precum a sănătății și farma sau tehnologia informațiilor și comunicațiilor, sunt mult mai orientate să angajeze în a doua parte a anului personal mai puțin specializat (tineri absolvenți, „juniori” și experimentați). Personalul „junior” este preferat în industria transporturilor, în vreme ce tinerii absolvenți sunt doriți în sectorul proceselor externalizate/centre telefonice. Specialiști se caută preponderent în industria energetică, bancară, în serviciile financiare-audit și asigurări.

Cu privire la programele de training, 43% dintre respondenți estimează pentru a doua jumătate a lui 2015 o creștere a acestei activități comparativ cu prima parte a anului. O evoluție dinamică a programelor de formare este înregistrată în rândul companiilor mari spre mijlocii, acolo unde 61% dintre respondenți estimează o creștere a volumului de training cu o medie de 17% față de prima jumătate a anului curent.

Indiferent de mărimea companiei, un accent deosebit cade pe formarea personalului experimentat (cu o experiență între 2 și 4 ani de muncă). Cu toate acestea, observăm anumite tendințe diferențiate în funcție de mărimea companiei. Formarea specialiștilor este obiectivul principal în perioada următoare pentru companiile foarte mari, iar cei cu o experiență de până la 2 ani de muncă reprezintă o prioritate atât pentru companiile mari, cât și pentru companiile mici.

Firma de consultanță OD&M este o companie a Gi Group care oferă servicii de consultanță în managementul resurselor umane prin valorificarea potențialului uman, implementând și dezvoltând sisteme organizaționale și de dezvoltare. Principalele servicii furnizate sunt: centre de evaluare și dezvoltare, training, team-building, studii salariale, creare și dezvoltare de politici de resurse umane.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90