930 x122 grota rece

ata dentara

GUMA DE MESTECAT, LA FEL DE BUNĂ CA AŢA DENTARĂ

Un studiu realizat recent de un grup de cercetători olandezi a conchis că guma de mestecat este la fel de bună ca… aţa dentară. Potrivit olandezilor de la Universitatea din Groningen, guma de mestecat este foarte potrivită pentru înlăturarea bacteriilor dăunătoare din gură.

Citiți și: Surpriză sau nu? BMW-urile, cele mai avariate mașini din România

Rezultatele studiului au arătat că o singură gumă mestecată are puterea de a îndepărta 100 de milioane de bacterii dăunătoare, adică aproximativ 10% din cantitatea de microbi din salivă, în doar 10 minute de mestecare!

Mai mult decât atât, prin felul în care acţionează în diferite zone ale cavităţii bucale, în care se strecoară mult mai uşor decât periuţa de dinţi, de exemplu, guma de mestecat este cel puţin la fel de bună ca aţa dentară, spun olandezii.

Citiți și: Avertisment! Peste 150 de milioane de oameni vor suferi de această boală în viitor

Cu toate acestea, există o serie de avertismente din partea cercetătorilor. Astfel, se pare că guma care conţine zahăr nu are deloc efecte benefice asupra cavităţii bucale. De asemenea, dacă ea este mestecată în continuu, ar exista riscul ca o serie din bacteriile care au fost absorbite să se întoarcă în cavitatea bucală.

Perioada optimă de mestecare a unei gume pare să fie de 10 minute. Totodată, oamenii de ştiinţă susţin că cercetarea lor ar putea să ducă la realizarea unei gume de mestecat care să elimine anumite bacterii din gură, mai ales bacterii care pot provoca boli de stomac. (Sursă şi foto: lyla.ro)

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3