EcoMoto 930×122

aprilie

bani_flagrant

UN PURCOI DE BANI! CÂȘTIG SALARIAL NET DE 4.900 DE LEI!

Direcția de Statistică Argeș a comunicat datele despre câștigul salariul mediu la nivel național în aprilie, cea mai recentă lună în privința căreia există informații centralizate în acest sens.

Citiți și: Veste bună pentru sute de mii de români. Salariul vine mai devreme!

Potrivit sursei citate, câștigul salarial mediu a fost mai mare cu 1, 7%, atât în valoare brută, cât și netă. Brutul s-a ridicat la 2.395 de lei, iar netul, la 1.735 de lei (cu 29 de lei peste nivelul din martie). Cel mai mare câștig salarial mediu net, de 4.888 de lei, s-a înregistrat în intermedieri financiare. La polul opus, cel mai mic câștig a fost în domeniul hotelurilor și restaurantelor, respectiv 986 de lei. Comparativ cu luna martie, în aprilie cea mai consistentă creștere au avut-o angajații din intermedieri financiare (cu excepția activităților de asigurări și ale fondurilor de pensii), cu un plus la salariul net de 21, 5%. De cealaltă parte, cea mai mare scădere la salariul net, de 51, 4%, au avut-o lucrătorii din fabricile de produse din tutun.

Motivele creșterilor câștigului salarial mediu net (în general în economie) au fost următoarele: prima de Paști, acordarea de sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou) și producții sau încasări mai mari. Scăderile față de martie au fost determinate de faptul că primele ocazionale s-au plătit în luna precedentă, iar nu în aprilie, de nerealizările de producție, de încasările mai mici, de diverse dificultăți financiare și de angajarea de personal cu salarii mici.

Citiți și: SCHIMBĂRI MAJORE LA SALARII ÎN ARGEȘ

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3