Donaris 930 x 122

evidența persoanelor

EVIDENŢA PERSOANELOR: NOU NĂSCUŢI, PRIMUL BULETIN ŞI „ULTIMUL DRUM”

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din municipiul Piteşti a întocmit raportul privind activitatea în trimestrul doi al acestui an. Din raport, reţinem câteva date interesante cu privire la acţiunile cetăţenilor care au necesitat înregistrări în baza de date a instituţiei.

Citiți și: Pitești. Anunț important pentru toți oamenii! Se întâmplă de sărbători

De pildă, în ceea ce priveşte cărţile de identitate, dintr-un total de 4.432 astfel de acte eliberate, un număr de 467 reprezintă „primul buletin” al unor persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Alte 2.143 de operaţiuni au fost raportate pentru schimbarea cărţilor de identitate care au expirat.

327 de piteşteni şi-au pierdut buletinul, 10 au anunţat că le-au fost furate cărţile de identitate şi 30 că au fost distruse.

Citiți și: Pitești: Imagini dezolante cu una dintre cele mai solicitate instituții din judeţ

De asemenea, „au fost luate în evidenţă în Sistemul Integrat de Introducere şi Actualizare a Informaţiilor legate de Evidenţa Persoanelor” un număr de 519 comunicări de deces, 397 comunicări de naştere, 63 comunicări privind căsătoria, 67 comunicări de divorţ, 28 comunicări privind dobândirea cetăţeniei române […].”, se mai precizează în raport.

În trimestrul II al anului 2020 au fost puse în legalitate un număr de 109 persoane restanţiere din anii anteriori.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3