930×122 CAPRA 5

ana stan

EXCLUSIV. Ana Stan despre excluderea din PNL: A fost o capcană!

EXCLUSIV. Ana Stan despre excluderea din PNL: A fost o capcană!

Citiți și: Transferuri oficiale: Ana Stan, Gelu Tofan și T. Irimia au trecut de la PNL la PSD

Joi, 16 februarie, un scandal de proporții a izbucnit în ședința Consiliului Local Pitești. În prim plan s-a aflat partidul PNL Pitești, mai exact consilierii locali PNL Pitești Sorin Apostoliceanu și Ana Stan.

Reamintim că, Ana Stan a fost dată afară din sală de către Sorin Apostoliceanu, în calitate de președinte de ședință. Subiectul pe larg, AICI – Scandal în CL Pitești! Ana Stan a fost dată afară din sala de ședință!

Citiți și: PNL Pitești. După Tofan, Coteț a luat-o la ochi și pe Ana Stan

Deși incidentul de ieri a pornit de la discuțiile în contradictoriu pe marginea proiectului privind acordarea unui stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei pentru nou-născuți, proiect inițiat de patru consilieri de la PNL (Sorin Apostoliceanu, Mihai Coteț, Cătălina Dumitrașcu, Răzvan Șerbănoiu), animozitățile dintre Ana Stan și Sorin Apostoliceanu sunt vechi.

Ulterior ședinței Consiliului Local Pitești, a avut loc și ședința ordinară a Biroului Politic al PNL Pitești, în care s-a votat propunerea de excludere din partid a Anei Stan și a lui Gelu Tofan. Subiectul pe larg, AICI – Tofan și Ana Stan, „maziliți”. Au zilele numărate în PNL!

Ana Stan crede că scena din ședința Consiliului Local a fost o răzbunare personală a colegului său și, totodată, o capcană în plasa căreia a căzut.

A fost o capcană pentru mine tocmai ca să-mi ies din fire, să se întâmple ce s-a întâmplat, ca să aibă, chipurile, un motiv să mă excludă din partid.”, a declarat Ana Stan, în exclusivitate pentru ePitești.ro, în această dimineață.

INTERVIU EXCLUSIV CU ANA STAN

Într-un interviu acordat în urmă cu puțin timp pentru ePitești.ro, aceasta a vorbit la rece despre evenimentele care au avut loc ieri, evenimente în centrul cărora s-a aflat.

Ana Stan: „Eu sunt pe poziții, pentru că, deocamdată, ce s-a întâmplat în partid aseară este o propunere, deci sunt niște fantasme ale celor care cred ei că sunt ceva în PNL astăzi și ma refer la Apostoliceanu.

Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost o vendetă personală. Ca să arate ce mușchi are a mers la partid și a făcut ce a făcut acolo.

De fapt, dorința lui să plec din PNL era mai veche, a băgat bățul prin gard de multe ori, a stârnit în PPL lumea împotriva mea și sunt convinsă că ieri, în ședință, a fost capcană pentru mine, tocmai ca să-mi ies din fire, să se întâmple ce s-a întâmplat, ca să aibă, chipurile, un motiv să mă excludă din partid.”

EPITEȘTI.RO: CARE CREDEȚI CĂ SUNT MOTIVELE DIN SPATELE ACESTOR ACȚIUNI ÎMPOTRIVA DUMNEAVOSTRĂ?

Ana Stan: „Am văzut mai multe printscreen-uri de pe conversațiile de Whatsapp din grupul PPL Pitești în care stârnea lumea împotriva mea. Eu nu fac parte din acel grup pentru că nu sunt membru PPL Pitești, pentru că m-au izolat încă de la început.

De când a venit în partid, împreună cu Coteț, au pus la cale marginalizarea mea.

Încă din campania de la locale eu eram scoasă din tot ce însemna media, promovare și așa mai departe. Am simțit că sunt izolată și sunt nedorită în acea echipă.

Acum, probabil, în urma sondajelor recente, pe care nu vor să le dea publicității, au văzut că ei stau foarte prost în sondaje și că, de fapt, Ana Stan și Gelu Tofan stau mult mai bine decât ei.”

EPITEȘTI.RO: CE VEȚI FACE DACĂ VEȚI FI EXCLUSĂ DIN PARTID?

Ana Stan: „O să fac ce am făcut și pe vremea lui Miuțescu, o să atac atât în organele interne ale partidului, cât și în instanță, decizia de excludere.

Din punctul meu de vedere, PNL Argeș stă mult mai rău decât pe vremea lui Miuțescu. Credeam că atunci este fundul sacului, dar uite, că se poate mai rău.

Prin această canibalizare și prin această vendetă personală, Apostoliceanu și Coteț nu o să crească în imagine!

Context: Senatorul Alina Gorghiu deține funcția de preşedinte al PNL Argeş, în timp ce Mihai Coteț deține funcția de președinte al PNL Pitești.

Lumea în Pitești mă cunoaște foarte bine. Să mă spoiești acum și să spui că eu sunt pesedistă când, de fapt, eu nu fac decât să-i conving că trebuie să respectăm legea și că nu trebuie să votăm orbește.

Mi-au băgat pe sub nas o decizie a PPL în care eram obligați toți să votăm la unison, așa cum se votează și în Parlament și vedeți bine unde s-a ajuns cu acest vot orb. Zice liderul de grup o prostie și hai să susținem toți acea prostie.

Să fie clar, eu nu sunt împotriva ajutorării tinerelor familii, nu am nimic împotrivă cu stimulentele pentru mămici, dar toate astea trebuie făcute cu respectarea legii.

Nu știu dacă s-a înțeles foarte clar, dar nu se pot acorda aceste stimulente de către Consiliul Local prin alocare directă, ci doar în baza unei legi speciale, prin Ministerul de resort. Atât și nimic mai mult.

Discuții au fost purtate și în trecut. Le-am spus foarte clar că proiectul promovat de ei în această formă este nelegal și nu poate să treacă.

Dacă ei nu au vrut să înțeleagă că această chestiune este una legală și nu una de orgoliu personal, înseamnă că nu am cu cine să discut în acest PNL orb, legat la ochi, care nu suportă discuția de idei, opiniile contrare care pot fi argumentate și juridic, și logic.

Trebuie să fiu dată afară din Consiliul Local ca ultimul om?

EPITEȘTI: DIN CÂTE AM ÎNȚELES, ESTE O PREMIERĂ ÎN CONSILIUL LOCAL PITEȘTI CA UNUL DINTRE CONSILIERI SĂ FIE POFTIT AFARĂ

Ana Stan: „Probabil este o premieră, eu n-am atâtea mandate la activ, dar citind Codul Administrativ se vede clar că președintele de ședință a făcut un abuz.

În primul rând, președintele de ședință nu a fost echilibrat în moderarea ședinței. Cum poate să se comporte așa un președinte de ședință?

Ca președinte de ședință trebuie să ai o eleganță și o abilitate în derularea dezbaterilor, încât să nu stârnești orgolii. Pe mine efectiv m-a provocat să am acea ieșire.”

EPITEȘTI: VĂ GÂNDIȚI SĂ TRECEȚI ÎN TABĂRA CEALALTĂ, LA PSD?

Ana Stan: „Nu m-am gândit nicio clipă la niciun PSD, la niciun alt partid.

Eu am vrut să-mi apăr, în primul rând, prestigiul personal, să nu fac rabat de la aplicarea legii, asta este structura mea.

Consider că eu am principii liberale și formație liberală, așa că, concluzia PPL, care a spus că nu vrea să-mi îngreuneze drumul către PSD, e o prostie, o aberație! Deci o falsă problemă.

Ei tot timpul se ascund după niște vorbe și, de fapt, vor să mă compromită și să-mi distrugă imaginea de om integru, considerând că eu alerg după beneficii.

Nu cerșesc sau nu curtez niciun alt partid politic. Eu nu mi-am făcut decât datoria de cetățean al Piteștiului și de consilier care respectă Constituția și legile țării.”

EPITEȘTI: CINE A PROPUS ÎN ȘEDINȚA PNL PITEȘTI EXCLUDEREA DUMNEAVOASTRĂ ȘI A DOMNULUI TOFAN?

Ana Stan: „Eu nu am fost în ședință aseară, eu nu m-am dus acolo pentru că, în primul rând, eu nu fac parte din PPL, iar după scandalul și mascarada din Consiliul Local nu mai aveam chef să suport încă o umilință și o afișare de forță și de mușchi în sediul acelui partid, unde eu chiar am muncit, chiar am depus eforturi.

Așa ceva nu mi-am imaginat și nu știu cine a propus, dar oricum a fost un scenariu regizat și bine pus la punct cu mult timp înainte.

Ședința nu a fost spontană, totul a fost pregătit din timp și știam ce urmează. Am fost înștiințată că urmează excluderea mea.”

În urma acestor declarații, l-am contactat și pe Sorin Apostoliceanu, însă, nu am reușit, până în acest moment să dăm de acesta.

De asemenea, ePitești,ro a luat legătura și cu viceprimarul Gelu Tofan, care în acest moment împarte aceeași soartă politică cu Ana Stan, și el fiind propus să fie exclus din PNL Pitești.

Declarațiile acestuia vi le vom prezenta într-un articol viitor.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Andrei spune:

    Ana Stan este intr-adevăr o doamna su nu s-a pretat circului făcut de domnii Apostoliceanu si Coteț .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90