930×122 CAPRA 5

Simulare Bacalaureat 2024

Încep simulările pentru examenul de Bacalaureat 2024!

Încep simulările pentru Bacalaureat 2024!

Citiți și: Argeș. Din peste 5000 de elevi înscriși, 1158 au lipsit de la simulare!

Încep simulările pentru examenul de Bacalaureat, unde peste 146.000 de elevi vor susține probele din acest an.

Prima probă va fi susținută mâine, 4 martie, la Limba și literatura română.

Peste 1.320 de școli vor fi centre de examinare, transmite Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Calendarul probelor la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024:

– luni, 4 martie: proba la Limba și literatura română

– marți, 5 martie, proba la alegere în funcție de profil – Matematică sau Istorie

– miercuri, 6 martie, proba la alegere a profilului și specializării – fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

– joi, 7 martie, proba de limba maternă pentru elevii care aparțin minorităților naționale, prevede calendarul oficial al simulării.

,,Pentru elevii din 14 județe din țară care au fost în vacanță în această săptămână, adică din Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, zilele de simulare coincid cu primele zile din modulul 4 de cursuri, la revenirea din vacanța de schi.”, scrie edupedu.ro.

Probele încep la ora 9:00.

În acel moment, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, conform procedurii Ministerului Educației.

Accesul este permis în sală elevilor până la ora 08:30.

Potrivit comunicatului de la Ministerul Educației (ME), „rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens”.

Notele obținute nu se trec în catalog, de regulă.

,,Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog”, conform informării ME.

Reamintim că lucrările elevilor vor fi corectate digitalizat.

Procesul de corectare digitalizată prevede scanarea lucrărilor în sălile din centrele de examen, urcarea lor pe platforma de corectare digitalizată și repartizarea lor către profesori din toată țara, fără să fie din județul de origine al candidatului, în vederea notării.

Rezultatele obținute la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate pe 15 martie.

Foto: Descriptiv/ego.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3