Comdata 930 x 122

andy garcia

BOGDAN JIANU, PITEȘTEANUL CARE A JUCAT ALĂTURI DE ACTORUL AMERICAN ANDY GARCIA

În urmă cu fix o lună ePitești a scris despre succesul pe care videoclipul „Happy Târgoviște”, de promovare a imaginii orașului, îl are în fosta cetate de scaun a Țării Românești. Regizorul, piteșteanul Bogdan Jianu, este, însă, mai mult decât un realizator de videoclipuri. Deja și-a făcut un nume în actorie, jucând atât în filme, cât și în spectacole istorice. L-am putut urmări în filmele „Vine poliția”, „Hunted”, și „What about love” și în spectacolele „Mihai Viteazul” (în rolul lui Baba Novac), „Dacii” (în rolul lui Gerula), „Vlad Draculea” și „Iancu Jianu” (în ambele, în rolurile principale). Într-unul dintre filme („What about love”) a avut privilegiul să joace alături de un mare actor: americanul Andy Garcia. Bogdan are 44 de ani și este căsătorit cu interpreta de muzică pop Iulia Jianu. Absolvent al liceului „Zinca Golescu” din Pitești și, mai apoi, al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală, Bogdan Jianu nu are studii de actorie. Este, însă, un autodidact. De altfel, singur a învățat să și mânuiască spada. De asemenea, știe să călărească, lucru indispensabil pentru el având în vedere caracterul filmelor și al spectacolelor în care joacă. Într-un interviu pentru ePitești Bogdan Jianu vorbește despre filme, actori, roluri și cai.

Citiți și: PREMIU PENTRU CURSANȚII DE LA CENTRUL CULTURAL MIOVENI

„Tatăl meu seamănă izbitor cu Sergiu Nicolaescu”

Când v-aţi descoperit pasiunea pentru teatru?

Citiți și: ZIUA DEZROBIRII ROMILOR, ÎN MIOVENI

-Sunt pasionat de teatru de când mă știu. Mama mea a fost cea care m-a dus la prima piesă de teatru, când eram foarte mic. Deși nu îmi amintesc cu exactitate ce spectacol am văzut, știu sigur că a fost Caragiale.

Cine v-a îndrumat către actorie?

-Eu nu sunt actor! Iubesc teatrul, dar nu am studii în domeniu. Tot ce fac, însă, fac cu foarte multă pasiune. Totuși, cel care m-a îndrumat indirect către această profesie este tatăl meu, care, nu știu dacă vă vine să credeți, seamănă izbitor cu Sergiu Nicolaescu!

Care a fost prima dumnevoastră întâlnire cu platourile de filmare?

-S-a întâmplat acum foarte mulți ani. Aveam 10 ani când am fost împreună cu clasa într-o excursie la Buftea. Am văzut decoruri spectaculoase, cai, arme… A fost întâlnirea „oficială” cu platourile de filmare, însă în momentul în care am găsit un vârf ruginit de suliță totul parcă a prins viață și am simțit că trebuie să fac parte, la un moment dat, din „poveștile” acestea atât de frumoase.

De unde această pasiune pentru filmele istorice?

Dacă pasiunea mea pentru teatru i se datorează mamei, cea pentru film i se datorează exclusiv tatălui meu. Când am împlinit 3 ani am început să mergem împreună la filme western. Tata iubește istoria și a înțeles că doar prin filme și cărți îmi poate insufla și mie această pasiune. Tot el mi-a pus în brațe și prima carte: Cei trei mușchetari!

„Andy Garcia este un actor și un om deosebit”

Care sunt actorii dumnevoastră preferaţi?

-Sunt așa de mulți încât mi-e greu să îi enumăr! (n.r. – râde) Sergiu Nicolaescu, Sergiu Nicolaescu, Sergiu Nicolaescu şi… John Wayne.

Există un actor cu care v-aţi dori să jucaţi?

-Mi-ar plăcea să lucrez cu Hugh Jackman. E genial! Dintre cei cu care am lucrat până acum cel mai mult m-a impresionat Andy Garcia. Este un actor și un om deosebit.

Ce înseamnă o zi de filmare, presupune mult efort?

-Atunci când există pasiune, niciun efort nu este prea mare. Pentru mine momentele în care filmez sau fac repetiții sunt inegalabile!

Cine v-a învăţat să mânuiţi spada?

-Nimeni! Sunt autodidact. Privesc, mă documentez, mă antrenez foarte mult și sunt mulțumit doar atunci când eu consider că ceea ce am făcut este perfect. Si nimeni nu e perfect…

Ce ne puteți spune despre caii cu care lucrați la filmări?

-Calul este cel mai bun prieten. Este camaradul pe care te bazezi atunci când lucrezi, care te relaxează atunci când alte motive te tensionează și care îți modelează caracterul fără ca tu să îl dresezi. Oferă totul necondiţionat. Demnitatea pe care el o inspiră se regăsește fără să vrei în tine, atunci când există o legătură puternică. Eu am doi astfel de camarazi: Athos și Favory.

Ce rol v-a fost cel mai drag până acum?

-Fără niciun fel de dubiu, Vlad Țepeș!

Comdata 555×222
Posada 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066