Kaia 930 x 120

csm

MARE FIERBERE LA PARCHETE. INSPECȚIA JUDICIARĂ ANUNȚĂ

Mare fierbere la parchete. Inspecția Judiciară anunță. Pe fondul scandalurilor fără sfârșit din justiție, Inspecția Judiciară a anunțat astăzi că a început un control tematic.

Citiți și: Argeș. Posturi vacante de procuror

Potrivit sursei citate, controlul se va desfășura până pe 8 iunie 2018, urmând să fie verificate măsurile luate (sau nu) de procurori și conducerile parchetelor din Ministerul Public pentru soluționarea dosarelor penale cu autori cunoscuți mai vechi de 5 ani de la data sesizării.

Inspectorii vor căuta să afle cauzele care determină prelungirea în timp a soluționării acestor dosare. Ei vor cere de la conducătorii parchetelor din întreaga țară, inclusiv din județul Argeș, date și informații referitoare la aceste dosare, aflate de mai mult de 5 ani în lucru la procurori sau polițiștii judiciariști.

Citiți și: DNA este la pământ! Sute de dosare vor fi închise

Vor fi verificate și situația resurselor umane din parchete, schema de personal și gradul de ocupare a posturilor.

Inspecția Judiciară precizează că ulterior controlului va întocmi un raport care va include concluziile verificărilor și soluții. Raportul va fi înaintat apoi Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) până pe 13 iulie 2018. (Foto: Pitești, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș)

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3