Donaris 930 x 122

csm

MARE FIERBERE LA PARCHETE. INSPECȚIA JUDICIARĂ ANUNȚĂ

Mare fierbere la parchete. Inspecția Judiciară anunță. Pe fondul scandalurilor fără sfârșit din justiție, Inspecția Judiciară a anunțat astăzi că a început un control tematic.

Citiți și: DIICOT PITEȘTI ÎȘI ÎNTĂREȘTE ECHIPA

Potrivit sursei citate, controlul se va desfășura până pe 8 iunie 2018, urmând să fie verificate măsurile luate (sau nu) de procurori și conducerile parchetelor din Ministerul Public pentru soluționarea dosarelor penale cu autori cunoscuți mai vechi de 5 ani de la data sesizării.

Inspectorii vor căuta să afle cauzele care determină prelungirea în timp a soluționării acestor dosare. Ei vor cere de la conducătorii parchetelor din întreaga țară, inclusiv din județul Argeș, date și informații referitoare la aceste dosare, aflate de mai mult de 5 ani în lucru la procurori sau polițiștii judiciariști.

Citiți și: „MUTARE” LA DNA PITEȘTI. UN NOU PROCUROR

Vor fi verificate și situația resurselor umane din parchete, schema de personal și gradul de ocupare a posturilor.

Inspecția Judiciară precizează că ulterior controlului va întocmi un raport care va include concluziile verificărilor și soluții. Raportul va fi înaintat apoi Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) până pe 13 iulie 2018. (Foto: Pitești, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș)

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441