SMART KIDS 930X122

csm

MARE FIERBERE LA PARCHETE. INSPECȚIA JUDICIARĂ ANUNȚĂ

Mare fierbere la parchete. Inspecția Judiciară anunță. Pe fondul scandalurilor fără sfârșit din justiție, Inspecția Judiciară a anunțat astăzi că a început un control tematic.

Citiți și: Argeș. Posturi vacante de procuror

Potrivit sursei citate, controlul se va desfășura până pe 8 iunie 2018, urmând să fie verificate măsurile luate (sau nu) de procurori și conducerile parchetelor din Ministerul Public pentru soluționarea dosarelor penale cu autori cunoscuți mai vechi de 5 ani de la data sesizării.

Inspectorii vor căuta să afle cauzele care determină prelungirea în timp a soluționării acestor dosare. Ei vor cere de la conducătorii parchetelor din întreaga țară, inclusiv din județul Argeș, date și informații referitoare la aceste dosare, aflate de mai mult de 5 ani în lucru la procurori sau polițiștii judiciariști.

Citiți și: DNA este la pământ! Sute de dosare vor fi închise

Vor fi verificate și situația resurselor umane din parchete, schema de personal și gradul de ocupare a posturilor.

Inspecția Judiciară precizează că ulterior controlului va întocmi un raport care va include concluziile verificărilor și soluții. Raportul va fi înaintat apoi Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) până pe 13 iulie 2018. (Foto: Pitești, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3