EcoMoto 930×122

ACTE

Măsură radicală privind actele de stare civilă!

Măsură radicală privind actele de stare civilă!

Citiți și: Românii vor fi anunțați prin SMS sau e-mail când le expiră actele

În vara lui 2022, legislația cu privire la actele de stare civilă a fost modificată, noile reguli urmând să se aplice din 24 septembrie 2023.

Acum, printr-un proiect de ordonanță pus azi în dezbatere la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), se dorește amânarea termenului de aplicare a regulilor apărute în 2022 cu un an, respectiv până pe 24 septembrie 2024.

Citiți și: Schimbare importantă la obținerea actelor de identitate!

Măsură radicală privind actele de stare civilă!

Printre schimbările ce ar trebui să se aplice de anul viitor se numără și posibilitatea de a depune cererile privind actele civile la oricare serviciu de evidență a persoanelor sau primărie, cererile urmând să fie soluționate tot acolo, ceea ce va facilita obținerea actelor, dar și faptul că actele de naștere, de căsătorie și de deces nu se vor mai completa de mână, ci vor fi tipărite.

Practic, toate măsurile privind actele de stare civilă, respectiv actele de naștere, de căsătorie și de deces, stabilite în vara lui 2022 se vor aplica la doi ani de la apariție.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3