930×122 POSADA 5

ACTE

ghiseu_banca

Autoritățile centrale și locale vor identifica cetățenii doar cu numele și CNP

Instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice locale și centrale vor avea interdicția de a mai solicita persoanelor fizice, în cadrul formularelor utilizate de acestea, alte date de identificare decât numele și prenumele și codul numeric personal, conform Profit.ro.

Citiți și: Schimbare importantă la obținerea actelor de identitate!

În cazul firmelor se vor putea solicita numai informațiile legate de denumire, forma de organizare (asociație, SRL, SA etc.), respectiv codul unic de identificare fiscală și adresa sediului social.

Măsura este prevăzută într-un proiect legislativ adoptat de Senat și analizat de Profit.ro care mai trebuie acum adoptat și de Camera Deputaților.

Citiți și: Documentele personale expirate în perioada stării de alertă trebuie înlocuite curând!

Autorii proiectului adoptat în primă etapă arată că românilor li se cere, în momentul în care interacționează cu multe dintre instituțiile publice din România, să completeze o cerere.

Aceasta cerere este diferită, în funcție de specificul instituției căreia îi este adresată, dar toate cererile, tipizate sau nu, includ extrem de multe informații care trebuie completate, legate de identitatea solicitantului, multe dintre ele fără o relevanță administrativă sau care privesc informații cerute în mod repetitiv.

Foto descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3