Donaris 930 x 122

ACTE

Documentele personale expirate în perioada stării de alertă trebuie înlocuite curând!

Documentele personale expirate în perioada stării de alertă trebuie înlocuite curând!

Citiți și: Românii vor fi anunțați prin SMS sau e-mail când le expiră actele

Actele personale a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada aplicării stării de alertă mai pot fi folosite doar până pe 6 iunie.

Asta înseamnă că persoanele ale căror acte personale au expirat trebuie să le preschimbe până, cel mai târziu, la data de 6 iunie 2022.

Citiți și: Măsură radicală privind actele de stare civilă!

Preschimbarea actului de identitate expirat implică prezentarea unor documente în fața autorităților și plata unei mici taxe.

Mai exact, contravaloarea cărţii de identitate este acum de șapte lei, în timp ce contravaloarea cărţii de identitate provizorii este de un leu. Aceste taxe se pot plăti la centrele de impozite și taxe, online (pe ghișeul.ro), prin transfer bancar/ internet banking (se va prezenta la ghișeu chitanţa reprezentând contravaloarea cărții de identitate), la bănci ori oficii poștale și chiar prin SMS.

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90