Donaris 930 x 122

Spitalul Județean de Urgență Pitești

O lună de la deschiderea Centrului pentru tratarea pacienților COVID din cadrul SJUP

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a împlinit o lună de la deschidere.

Citiți și: Pitești. Revelion de coșmar la UPU. Medici copleșiți de sute de pacienți

Peste 100 de persoane au primit, gratuit, tratamentul recomandat.

„În urmă cu o lună, după ce a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș (DSP), Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a devenit funcțional.

Citiți și: Poți să faci RMN gratuit la Spitalul Județean

Astfel, bolnavii confirmați cu SARS-CoV-2 au putut ajunge aici, unde au fost evaluați și, în cazurile în care a fost necesar, aceștia au primit medicamente, inclusiv antivirale, pentru a se trata la domiciliu. Au fost și situații când starea de sănătate a celor evaluați a impus internarea acestora în cadrul Secției de Boli Infecțioase.

Până luna trecută, tratamentul pentru COVID era disponibil numai în cadrul spitalelor, însă noile reglementările au făcut posibil administrarea acestuia la domiciliu, în cazul pacienților cu forme ușoare și medii.

PESTE 100 DE PERSOANE AU FOST EVALUATE

De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament din cadrul Spitalului Județean, peste 100 de persoane, cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv COVID, cu forme ușoare și medii, au fost evaluate clinic de către medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti. Bolnavii au ajuns la Centru cu mașinile personale, doar doi fiind transportați de ambulanțe.

În urma evaluării, 14 pacienți au rămas internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, alți doi care necesitau să rămână sub supraveghere medicală au refuzat spitalizarea, toți ceilalți, la finalul investigațiilor, mergând la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat.

Reamintim că este foarte important ca cetățenii să se adreseze în primul rând medicului de familie și, evident, să fie testați pentru a li se confirma sau nu prezența virusului SARS-CoV-2 în organism.

În cazul unui rezultat pozitiv, bolnavul în cauză rămâne sub monitorizarea medicului de familie, dacă nu are factori de risc (boli cardiovasculare, diabet zaharat tip 1 și 2, obezitate, boli respiratorii cornice, insuficiență renală cronică, hepatopatii cornice, imunodepresii semnificative, transplant de organ sau de celule stem, vârsta peste 65 de ani). În schimb, dacă are cel puțin doi factori de risc, este recomandat ca acesta să se adreseze Centrului de Evaluare și Tratament.

CENTRUL ESTE DESTINAT PACIENȚILOR CU FORME UȘOARE DE COVID

Acest centru, destinat pacienților cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factori de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie, funcționează în pavilionul Secției Boli Infecțioase Pitești și este coordonat de doamna doctor Constantin Camelia.

Activitatea medicală din cadrul Centrului se desfășoară zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost înființat din dorința de a preveni apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital”, transmite Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90