930 x122 grota rece

debransare

Pitești. Primăria reacționează: Amendă 5000 de lei!

Pitești. Primăria reacționează: Amendă 5000 de lei!

Citiți și: Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: „E adevărat!”

Publicația noastră a realizat ieri seară un material prin care semnala o problemă deosebit de gravă care s-ar petrece sub ochii autorităților.

Este vorba despre faptul că anumiți cetățeni din Pitești se debranșează ilegal de la sistemul centralizat de termoficare al orașului.

Citiți și: TERMOFICAREA ÎNCHIDE „ROBINETUL”

Această practică ilegală a fost semnalată de un piteștean joi seara, în cadrul întâlnirii pe care primarul Cristian Gentea a avut-o cu locuitorii din Trivale, la care a fost prezent și un reprezentant al ePitești.ro

Bărbatul atrăgea atenția cu privire la faptul că o persoană care cumpără un apartament poate ignora această legislație (n.r. care prevede că golirea instalațiilor de către utilizator/consumator în vederea executării unor modificări se face cu acordul scris al operatorului serviciului și al asociației de proprietari) și ,,găsește modalitatea de a chema pe cineva din Executivul municipiului Pitești să constate că s-a deconectat și, de comun acord, să primească o amendă”.

Piteșteanul a asigurat că va pune la dispoziția autorităților locale dovezi care să confirme ce a declarat.

DETALII ÎN VIDEO:

 

Directorul Termo Calor Confort, George Bărâcă a mărturisit că știe că au existat astfel de cazuri.

Declarația integrală a directorului Termo Calor Confort, dar și informații suplimentare despre subiect puteți re (citi) , AICI.: Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: ,,E adevărat!”

Ulterior publicării acestui material, Primăria a reacționat și ne-a contactat.

Pe scurt, instituția piteșteană transmite că o persoană s-a deconectat de la sistemul de alimentare centralizat cu energie termică la un apartament din oraș fără a avea acordul vecinilor exprimat în adunarea generală și și-a montat centrală termică în locuință.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 5.000 de lei, conform legii nr. 325 din 14 iulie 2006 republicată în Monitorul Oficial nr. 217 din 16 martie 2023.

Trebuie menționat că se poate achita jumătate din contravenție, conform legilor în vigoare.

Pitești. Primăria reacționează: Amendă 5000 de lei!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Nicolescu Petre spune:

    Sa ne spună directorul de la Termoficare și domnul primar dacă este posibil ca cetățenii după o scara de bloc debranșați în totalitate, tăiate toate coloanele de la subsolul blocului și cetățenii sunt obligați contrar oricarei legislatii sa plătească costuri imaginare la societatea dd Termoficare deși nu li se furnizează absolut nici un serviciu.
    Astept ca acest director de societate și domnul primar sa ne dea explicații pentru acest abuz.

  • . Arian spune:

    de ce trebuie să plătești bani pentru niște țevi care îți trec prin casă și prin care nu circulă agent termic deoarece nimeni din scară sau bloc numai beneficiază de serviciile termo calor ?

  • Juju spune:

    Pentru câtă birocrație, mai convenabil 1/2 din amendă!

  • Stiutor De Chestii spune:

    Termoficarea pitesteana functioneaza pe baza de subventii, ca de altfel toate sistemele de termoficare din Romania.
    Orice consumator care se debranseaza, legal sau ilegal, degreveaza orasul de plata subventiei pe consumul sau.
    Asadar debransarea aduce un serviciu orasului, fie ca ne place sau nu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90