930×122 CAPRA 5

debransare

Piteşti: Rău-platnicii pot fi debranșați din nou

Rău-platnicii la apă, canalizare și salubritate pot fi debranșați din nou!

Citiți și: Pitești. Primăria reacționează: Amendă 5000 de lei!

Pe perioada stării de alertă, așa cum s-a stabilit acum aproape doi ani, furnizorii de utilități nu puteau debranșa clienții, chiar dacă aceștia nu-și plăteau facturile.

Pentru că s-a decis ca starea de alertă să nu se mai prelungească dincolo de 8 martie, ea s-a încheiat oficial. Astfel, odată cu ridicarea stării de alertă, interdicția de debranșare de la apă, canalizare și salubritate a dispărut. În cazul datornicilor la curent și gaze, debranșarea de la aceste utilități este posibilă din noiembrie 2021.

Citiți și: TERMOFICAREA ÎNCHIDE „ROBINETUL”

OUG nr. 70/2020 este actul normativ ce stabilește, în forma inițială, că, în contextul existenței pandemiei de COVID-19, orice operațiune de debranșare de la utilități (electricitate, gaze naturale, apă, canalizare ori salubritate) trebuie amânată până după încheierea stării de alertă.

Acum, ținând cont de faptul că starea de alertă a fost ridicată, a fost eliminată interdicția de debranșare în cazul rețelelor de apă, canalizare ori salubritate. Spre deosebire de alte măsuri care s-au aplicat pe perioada stării de urgență, interdicția de debranșare a expirat odată cu ridicarea stării de alertă, neavând un termen suplimentar de aplicare (de exemplu, 30 de zile de la expirarea stării de alertă).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90