NOR CURIER 930X122

cj arges

Pod din Argeș, reconstruit după 9 ani!

Podul de la Poiana Lacului de pe DN67B (km 75+800), distrus de inundațiile din anul 2014 va fi complet reconstruit.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Consiliul Județean Argeș a anunțat că a fost semnat contractul de proiectare pentru această investiție.

De asemenea, s-a constituit garanția de bună execuție și se așteaptă emiterea ordinului de începere pentru această fază. De la emiterea ordinului de începere, proiectarea trebuie să dureze maximum două luni, după care se va cere finanțarea lucrării și se va scoate la licitație execuția, mai transmite CJ Argeș.

Citiți și: Începe construcția unui pod deosebit de important din Argeș!

Podul se află în administrarea CNAIR. După ce acesta a fost distrus, circulația s-a desfășurat pe un pod improvizat.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, declară:

Nu pot decât să le mulțumesc pentru susținerea demersului nostru colegilor parlamentari și, cu precădere, oficialilor de la Ministerul Transporturilor.

Știu foarte bine situația de la Poiana Lacului, era imperios necesară această investiție. Este în principal meritul lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care s-a dovedit, încă o dată, deschis la solicitările noastre. De altfel, de când Sorin Grindeanu este ministru, putem spune că avem parte de cele mai ample investiții în infrastructura pe drumuri naționale în județul Argeș, lucru care nu poate decât să ne bucure.

Cu atât mai mult cu cât aceste investiții vin în completarea eforturilor pe care Consiliul Județean Argeș le depune pentru a moderniza drumurile județene și, prin sprijinirea primăriilor, pentru modernizarea drumurilor comunale.

Am spus de la început că infrastructura rutieră reprezintă o prioritate a mandatului acestei conduceri a Consiliului Județean și mă bucur că putem aveam, în sfârșit,  parteneri și la ministerul Transporturilor pentru investițiile în drumurile naționale pe care CNAIR le are în administrare”.

Semnarea contractului de proiectare pentru podul de la Poiana Lacului a fost posibilă acum pentru că, după lungi procese, s-a reușit, la finalul anului trecut, rezilierea, ca urmare a unei decizii definitive a instanței, a fostului contract în care firma câștigătoare nu și-a respectat angajamentele.

Foto: arhivă Epitești.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

6 comentarii

  • Laura spune:

    Nu vine nimeni de la Consiliul Județean să vadă în ce hal este drumul de la Domneşti spre Slatina-Nucşoara? Plin de gropi, a luat-o la vale şoseaua, arată ca după război !!!
    Din 2016, merg pe acest drum. E jale. Mă întreb şi eu, evident retoric, câți ani mai trebuie să treacă pentru a fi reparat. Poate in 2024 cu ocazia alegerilor?!

  • Gabriel spune:

    Va lăudați cu o lucrare care se face după 9 ani .Am crezut pentru moment ca se construiește acel pod între Europa și America .ar fi fost o realizare dacă se construia podul într o noapte ,fără publicitate și cu scuzele de rigoare după darea în folosință, va mai amintiți circul la darea în folosință de atunci?De câți miniștri este nevoie sa construiești un pod cu o lățime de 6m și o lungime de 10 m? Craterele de pe marginea drumului când le rezolvati (porțiune de lângă partea de asfalt)? Când începe reabilitarea drumului Pitesti _Scoarța?Rusinica celor de la transporturi .O întrebare,,,,în câți ani a fost asfaltat drumul Pitesti _ Dragasani si în ce condiții?

  • Albu Sorin spune:

    Și drumul Pitești _Vedea_Dragasani

  • Catalin Nicolescu spune:

    Nu mai terminam cu atitudinea slugarnica fata de „centru”? Chiar nu vad rostul multumirilor pentru o bucata de asfalt promisa dupa noua ani…
    Sincer, ne-am obisnuit fara podulcu doua benzi…lasati, nu va deranjati…furati linistiti in continuare!

  • Mihaela spune:

    Pai se cam apropie alegerile?! Cam,da. Indiferent cine este la putere si-aduce aminte de niște lucruri importante tocmai aproape de alegeri. 9 ani n-au știut de acest pod? Primarii de la Poiana Lacului și cei din zona n-au trecut tot pe -acolo?Pana la Drăgășani au mai pus asa câte-un petic ,de ochii lumii: au asfalt câte o porțiune apoi fix câte un hop de ciment din vechiul drum. Tara nimanui!

  • Anonim spune:

    Tovarășul Mînzînă , știți că aveți în administrare și drumul județean 703 B Morărești -Uda ? Pe acest drum cînd se va pune asfalt să putem și noi circula fără a ne scufunda în noroi , a ne umple de praf și a ne rupe mașinile ? Să inteleg că acest lucru se va întimpla doar dacă psd-ul nu mai pune mîna pe cj ? Mai este puțin și vin alegerile !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3