930X122 MAIA

mircea draghici

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

3 DINTR-UN FOC!

Trei dintre propunerile legislative iniţiate de Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților și parlamentar de Argeș, au obținut ieri rapoarte de adoptare din partea comisiilor din Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Citiți și: Total interzis! Amendă de până la 100.000 de lei!

Comisia de muncă, familie şi protecţie socială a Senatului a dat raport de adoptare pentru propunerea care vizează ca persoanele cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil să fie excluse de la obligativitatea evaluărilor periodice stabilite de lege. De asemenea, propunerea legislativă pentru adoptarea de măsuri în vederea dezvoltării comunităților sărace a primit raport de adoptare comun din partea comisiei pentru buget-finanțe și a comisiei pentru administraţie publică din Senat. Și propunerea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale a primit raport de adoptare de la comisia juridică.

Pasul următor este votul în plenul Senatului. Apoi propunerile vor ajunge la comisiile din Camera Deputaților, Cameră decizională.

Citiți și: Alina Gorghiu pe făraș

“Am avut o zi plină, dar de succes, dat fiind faptul că trei dintre propunerile legislative pe care le-am depus în sesiunea parlamentară anterioară au primit raport de adoptare din partea comisiilor de specialitate din Senatul României. Primele două propuneri reglementează aspecte esențiale care țin de sfera protecției sociale. Primul vizează încetarea situațiilor umilitoare cu care persoanele cu un handicap ireversibil se confruntau adesea prin rechemarea la comisiile de evaluare. Al doilea are ca obiectiv sprijinirea dezvoltării comunităților sărace, fie ele din mediul urban, fie rural. De asemenea, propunerea legislativă privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale a obținut raport de adoptare, fiind un semnal pozitiv. Reiterez că adoptarea acesteia poate aduce beneficii clare în privinţa aderării României la spaţiul Schengen, prin îmbunătăţirea raportului MCV. Totodată, România se va alinia la normele europene referitoare la finanţarea partidelor, respectând recomandările GRECO, şi se va asigura astfel o mai mare transparenţă, fiind eliminate fraudele în acest domeniu”, precizează deputatul PSD Mircea Drăghici.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3