Donaris 930 x 122

constantin

daniel-constantin2

DANIEL CONSTANTIN: „CINCI MOTIVE PENTRU CARE KLAUS IOHANNIS AR PUTEA RATA INTRAREA ÎN TURUL II”

Deputatul de Piteşti Daniel Constantin, vicepremier şi preşedinte al Partidului Conservator la nivel naţional, a identificat recent cinci motive pentru care Victor Ponta ar urma să devină noul preşedinte al României.

Citiți și: Ultima oră! Klaus Iohannis vine în Argeș!

Mai nou, piteşteanul Daniel Constantin a găsit şi cinci motive pentru care candidatul ACL, Klaus Iohannis, are mari şanse să nu intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Iată care sunt acestea:
„1. Demonstrează inabilităţi individuale inexplicabile. La nivel de comunicare, domnul Iohannis comite constant erori greu de explicat într-un registru logic. „Am investit în case, nu în copii” va rămane probabil printre cele mai mari gafe din istoria dezbaterilor politice din România. Cu asemenea declaraţii, primarul Sibiului a reuşit un veritabil paradox electoral: şi-a anulat candidatura încă înainte de a şi-o lansa.

Citiți și: Președintele Klaus Iohannis: Atmosfera se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze

2. Are o relaţie precară cu propria alianţă. Majoritatea membrilor PNL şi PDL sunt foarte rezervaţi în relaţia cu primarul Sibiului care, în ultimii ani, a demonstrat că poate urca rapid în orice barcă pentru a-şi promova interesele, dar poate coborî la fel de repede. Pentru mulţi liberali şi democrat-liberali, Klaus Iohannis rămâne un „element străin”, un candidat conjunctural şi imprevizibil care, aşa cum l-a trădat pe cel care l-a impus în fruntea PNL, s-ar putea debarasa oricând de actualii aliaţi.

3. Rămâne dependent de Traian Băsescu. Klaus Iohannis este unul dintre iepurii electorali ai actualului preşedinte, fapt dovedit atât de întâlnirile neoficiale, de sfătuitori de imagine comuni (Felix Tătaru), cât şi noncombatul flagrant dintre cei doi. Este un aranjament din care, cel puţin pentru primul tur, domnul Iohannis are numai de pierdut: minoritatea favorabilă lui Traian Băsescu este îndemnată insistent către Elena Udrea, iar majoritatea ostilă preşedintelui în funcţie, compusă inclusiv din liberali şi democrat-liberali, are deja o opţiune temeinică – Victor Ponta.

4. Are contracandidaţi redutabili. În ultimele luni, Klaus Iohannis a pierdut constant teren electoral, fiecare dintre ceilalţi aspiranţi la turul doi având avantaje specifice notabile în raport cu primarul Sibiului: Călin Popescu Tăriceanu rămâne un lider autentic de dreapta, nu o soluţie conjuncturală; Elena Udrea primeşte susţinerea directă a lui Traian Băsescu; Teodor Meleşcanu are beneficiile ultimului venit şi nu numai; Monica Macovei speră la 2-3 procente în nume personal. În aceste condiţii, ecuaţia electorală s-ar putea dovedi foarte complicată pentru Klaus Iohannis.

5. Erori grave de strategie electorală. Deşi l-a uzurpat pe Crin Antonescu de aproximativ două luni, Klaus Iohannis încă nu a reuşit să-şi construiască un program politic relevant, un profil distinct de candidat şi o strategie de comunicare coerentă, rămânând, în continuare, o voce secundară, fără impact naţional.

În schimb, primarul Sibiului acumulează gafă după gafă, cea mai recentă fiind chiar propriul slogan de campanie: „Romania lucrului!” Deloc bine făcut. Asumând un asemenea mesaj de campanie, probabil că domnul Iohannis a dorit să ne reamintească preferinţa sa categorică pentru lucruri (cum ar fi casele), nu pentru oameni. În aceste condiţii, în ipoteza în care Klaus Iohannis va intra totuşi în turul doi, electoratul va avea de ales între „România oamenilor” (Victor Ponta) şi „România lucrurilor” (Klaus Iohannis). Oare ce va alege?”, conchide Daniel Constantin.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3