NOR CURIER 930X122

agricultura

INVESTIŢIILE ÎN AGRICULTURĂ, O PRIORITATE PENTRU GABRIELA ZOANĂ

Agricultura reprezintă un domeniu important pentru România, iar fondurile europene vor contribui, aşa cum au început deja să o facă, la dezvoltarea sa pentru a ajunge la nivelul celorlalte ţări membre ale UE. Gabriela Zoană, candidat al PSD Argeş pentru Parlamentul European, se angajează să pledeze în PE pentru alocarea a cât mai multor astfel de fonduri pentru ţara noastră. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, este argeşean, iar dacă Zoană va ajunge europarlamentar judeţul ar putea beneficia de un sprijin semnificativ în ceea ce priveşte agricultura. Important e şi faptul că un român, în persoana lui Dacian Cioloş, este comisar european pentru Agricultură.

Citiți și: Decizie care afectează toți șoferii!

„Avem o agricultură dezvoltată, dar mai sunt multe de făcut pentru a creşte competitivitatea fermierilor români. Fondurile europene ne pot ajuta să ne atingem acest obiectiv. Începând cu banii care vor fi investiţi în tehnologii moderne până la cei pentru refacerea sistemelor de irigaţii, pentru lucrări funciare şi sprijinirea fermierilor, inclusiv prin subvenţii mai mari – toate acestea pot fi realizate cu ajutorul fondurilor europene. România poate să îşi asigure singură necesarul de hrană, fără a mai apela la importuri, ba chiar poate genera exporturi care să aducă venituri suplimentare în ţară. Deja agricultura a înregistrat în ultimii ani rezultate remarcabile, iar 2013 a fost pe plus din punct de vedere al balanţei export-import. Tendinţa aceasta trebuie să continue, iar ca europarlamentar îmi propun să ajut cât mai mult în acest sens.

Ca europarlamentar îmi propun să lupt şi în vederea atragerii a cât mai multe fonduri pentru agricultura României. Voi pleda pentru creşterea subvenţiilor, pentru investiţii în modernizarea fermelor şi retehnologizare. Potenţialul agricol al ţării este enorm şi ar fi păcat să nu îl exploatăm aşa cum trebuie. Depinde doar de noi să facem acest lucru, iar eu cred că rolul unui parlamentar în această direcţie poate fi unul decisiv.”, ne-a declarat Gabriela Zoană.

Citiți și: Un piteștean de 36 de ani s-ar fi aruncat de la etajul 4! Ce a scris în biletul de adio

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90