Donaris 930 x 122

camera deputatilor

FOTO1_Simona

SIMONA BUCURA OPRESCU, DESPRE IMUNITATEA PARLAMENTARĂ

Parlamentarul PSD de Mioveni Simona Bucura Oprescu face o trecere în revistă a legilor aprobate în această săptămână de Camera Deputaților, arătând că fiecare dintre ele va avea un efect major în domeniul căruia i se adresează.

Citiți și: A plecat de la CJ Argeș! Declarații EXCLUSIVE de la protagonist

Astfel, Camera a adoptat un proiect de lege pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură. Potrivit deputatului Simona Bucura Oprescu, o schimbare importantă adusă de acest act normativ este aceea că sprijinul va fi acordat doar fermierilor activi, din rândul cărora nu mai fac parte persoanele fizice sau juridice care gestionează aeroporturi, servicii de transport feroviar, sisteme de alimentare cu apă, servicii imobiliare, terenuri permanente de sport şi destinate activităţilor de recreere.

Un alt proiect de lege cu consecinţe directe în ceea ce priveşte administraţia publică la nivel local şi judeţean a fost cel referitor la reforma electorală. Camera Deputaţilor a adoptat și proiectul pentru finanţarea campaniilor electorale. „Noua lege încurajează competitorii electorali să declare toate sumele cheltuite şi închide porţile pentru înţelegeri obscure între politicieni şi mediul de afaceri.”, spune deputatul de Mioveni.

Citiți și: S-A VOTAT PENTRU DUBLAREA IMEDIATĂ A ALOCAȚIILOR PENTRU COPII

Nu este lipsit de interes nici noul regulament al Camerei Deputaţilor, care modifică imunitatea parlamentară, eliminându-se prevederea potrivit căreia cererile de arestare preventivă, reţinere şi percheziționare a deputatului trebuiau să cuprindă motive temeinice şi concrete şi introducându-se prevederea că aceste cereri trebuie motivate „în fapt şi în drept”, în acord cu decizia Curţii Constituţionale. Regulamentul instituie şi “ora prim-ministrului” o dată pe lună, la începutul fiecărei luni calendaristice, precum şi faptul că deputaţilor absenţi nemotivaţi li se va reţine 1% din indemnizaţia brută.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3