Donaris 930 x 122

camera deputatilor

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_1

ABUZURILE ÎMPOTRIVA PERSOANELOR CU HANDICAP, PE CALE SĂ FIE STOPATE

Propunerea legislativă care vine în sprijinul persoanelor cu handicap, inițiată de deputatul PSD Mircea Drăghici (foto), a primit al doilea raport de adoptare din partea comisiei sesizate pe fond în Camera Deputaților.

Citiți și: De la 2 la 10 mii de lei! Amenzi la Kaufland pentru parcare pe locurile de handicap!

După ce a fost adoptată de Senat, propunerea legislativă pentru modificarea art.59, alin (1), lit.c) din legea nr.448/2006 referitoare la protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și-a urmat parcursul legislativ în Camera decizională. A primit avize favorabile de la toate cele patru comisii sesizate, precum și raport de adoptare din partea comisiei pentru muncă și protecție socială și a comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților. “Este un semnal pozitiv. Proiectul a trecut de Senat, a obținut avize favorabile de la toate comisiile sesizate, iar acum mai avem un singur pas: votul în plenul Camerei Deputaților. Dincolo de culoarea politică sau de apartenența la un grup parlamentar sau altul, am speranța și vreau să cred că în momentul votului voi avea suportul colegilor mei. Avem astfel ocazia să punem capăt unui șir lung de umilințe și nedreptăți pe care persoanele cu dizabilități le-au îndurat de-a lungul timpului prin statul nejustificat la cozi interminabile pentru a fi reevaluate, deși încadrarea și tipul de handicap dovedeau clar că rechemarea la comisie nu era justificată.”, afirmă Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților.

Amintim că propunerea legislativă a lui Drăghici prevede ca persoanele pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap să se prezinte pentru reevaluare doar în situaţia în care se solicită acest lucru (dacă se solicită ca urmare a agravării condiţiei lor medico-psiho-sociale sau în cazul în care există suspiciuni justificate în respectarea prevederilor legale referitoare la încadrarea în grad şi tip de handicap).

Citiți și: Investiție de milioane. Pe ce se duc banii

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90