NOR CURIER 930X122

academia de poliție

Poți intra fără examen scris la Academia de Poliție!

Regulamentul pentru admiterea la studiile de licență de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, pentru anul universitar 2023-2024, a fost publicat de instituția de învățământ.

Citiți și: Decizie radicală: Academia de Poliție, ÎNCHISĂ!

Conform regulamentului, citat de Edupedu.ro elevii care, în perioada studiilor liceale, au obținut premii la concursurile naționale și internaționale recunoscute de Ministerul Educației se pot înscrie fără să susțină probele scrise. Premiile trebuie să fie obținute la disciplinele de concurs.

Potrivit sursei citate, concursul de admitere se organizează pe facultăţi:

a) Facultatea de Poliţie: în domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă; în domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ la distanţă;

Citiți și: Schimbare majoră la admiterea în liceu!

b) Facultatea de Pompieri: în domeniul de licenţă „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-Pompieri”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă;

În regulament sunt menționați elevii care au posibilitatea să nu susțină probele scrise de evaluare a cunoștințelor.

Pe de o parte, sunt scutiți de aceste probe candidații care în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare naționale și internaționale recunoscute de Ministerul Educaţiei, la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoștințelor pentru facultățile la care se înscriu.

Și copiii polițiștilor/personalului militar rănit sau decedat într-un accident de muncă ori decedat, ca urmare a participării la acțiuni militare, misiuni și operații, nu mai susțin probele scrise.

În aceeași situație sunt și copiii militarilor invalizi și a civililor invalizi care, potrivit legii, au participat la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului Statului Român.

Detalii, AICI 

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90