EcoMoto 930×122

card de sănătate

Românii care călătoresc în țările UE nu sunt obligați să facă asigurări medicale cu societăți de asigurări

Românii care călătoresc în țările UE NU sunt obligați să încheie asigurări medicale cu societăți private de asigurări

Citiți și: Tichete pentru lucrătorii casnici

Asigurarea de călătorie sau cardul european de sănătate? Ce e mai avantajos în cazul tratamentelor medicale de urgență în străinătate?

În cazul unei călătorii într-un stat membru al Uniunii Europene există două modalităţi de asigurare a serviciilor medicale în cazul unui accident, al unei urgențe medicale sau îmbolnăviri: prin intermediul cardului european de asigurare de sănătate ( care se emite gratuit asiguraților CAS ) sau prin intermediul asigurării medicale de călătorie.

Citiți și: Modalități de combaterea și înlăturare a situațiilor de alienare parentală

Atât cardul de sănătate, cât și asigurarea medicală de călătorie sunt instrumente necesare când călătoriți și vă puteți afla în situația producerii unor evenimente neplăcute care vă afectează sănătatea sau viața

LA CE TREBUIE SĂ FIȚI ATENT ATUNCI CÂND CUMPĂRAȚI O ASIGURARE MEDICALĂ DE CĂLĂTORIE

Excluderile unei asigurări de călătorie sunt acele cheltuieli care nu vor fi decontate sau plătite de asigurător și sunt specificate în orice contract de asigurare.

Pentru fiecare poliţă de asigurare sunt valabile excluderile menționate în cadrul condiţiilor generale de asigurare, cumulate dacă există și cu cele menționate de condițiile sau clauzele specifice sau suplimentare.

Asigurarea medicală de călătorie nu oferă despăgubire pentru toate afecțiunile medicale, mai ales dacă acestea existau înainte de cumpărarea poliței.

Printre excluderile polițelor de călătorie pot fi enumerate următoarele:

– afecțiunile cronice,

– boli preexistente călătoriei;

– medicamentele prescrise pentru probleme medicale precum diabet, colesterol, dizabilități mentale etc.;

– afecțiunile care nu au caracter de urgență;

– tratamentele care pot fi amânate până la întoarcerea în țară;

– bolile si accidentele provocate intenționat de asigurat;

– boli sau accidente ca urmare a comiterii unei infracţiuni;

– intervenții chirurgicale cu caracter estetic;

– controale medicale;

– diferite vaccinuri;

– nașterea în străinătate;

– accidentele provocate în urma consumului de alcool, droguri sau abuz de medicamente;

– tratamentele psihiatrice și de graviditate;

– sporturile extreme sau alte activități care au un grad mare de risc (există asigurări speciale pentru acestea);

– dezastre naturale previzibile (furtuni tropicale, uragane sau alte evenimente care au fost anterior anunțate de instituții și centre specializate);

– boli venerice;

– achiziţionarea/repararea de echipamente medicale;

– evenimentele produse de acte de război, terorism, revolte, greve, vandalism.

Asigurarea de călătorie sau cardul european de sănătate?

Fiecare societate de asigurare are propriile clauze contractuale care prevăd excluderile, drept urmare recomand analizarea cu atenție a ofertei societăților de asigurare și compararea lor, pentru a alege acea asigurare care răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Unele asigurări oferite de societățile de asigurare pot include clauze de decontare directă cu unitățile medicale la care apelați în țara în care călătoriți, ceea ce înseamnă că, în cazul producerii unui eveniment asigurat care vă afectează sănătatea și apelați la servicii medicale locale, dumneavoastră nu veți plăti cheltuieli legate de tratamentul sau intervenția medicală.

Evident, aceasta se aplică în limita sumei prevăzute de asigurare, orice alte sume care depășesc acest plafon sunt suportate de asigurat.

În cazul în care contractul de asigurare nu prevede decontarea directă, atunci dumneavoastră veți plăti serviciile medicale la fața locului și veți deconta cheltuielile la întoarcerea în țară.

Nu este necesar să aveți la dumneavoastră în timpul călătoriei asigurarea în forma sa tipărită, este important însă să cunoașteți câteva informații esențiale precum numărul poliței de asigurare și numărul de telefon de asistență la care trebuie să suni în cazul producerii unui eveniment asigurat.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3