- Publicat de: admin
- 17-07-2014, ora 12:52
- Sănătate
ATENȚIE UNDE VĂ SCĂLDAȚI! ALEGEȚI O PISCINĂ CU O BUNĂ REPUTAȚIE!
Boli infecţioase ale pielii, urechilor sau ale ochilor, infecţii respiratorii sau boli diareice, iată câteva dintre afecțiunile cu care vă puteți alege după o zi de scăldat la piscină. Cu cât aglomerația este mai mare, cu atât neplăcerile pot fi mai acute. De aceea alegeți o piscină care are reputația de a fi bine întreținută, însă chiar și așa țineți cont de următoarea realitate: clorul nu poate omorî toți germenii! “Piscinele din ziua de azi sunt puse la punct cu filtre speciale și cu tot felul de substanțe, dar ce te faci cu oamenii care nu au o bună igienă a zonelor intime? Particulele de fecale sunt principala sursă a bolilor.”, atrage atenția Aurelia Constantin, medic internist.
Citiți și: Suferi de aceste boli? Adio, permis! Noile afecțiuni de pe lista actualizatăCea mai transmisibilă boală “de apă” este dată de un parazit microscopic numit cryptosporidium, extrem de rezistent la clor, care se reproduce rapid. Boala debutează cu diaree apoasă, cu greață sau cu dureri de cap și poate dura chiar și 14 zile. Un alt “chiriaș” nociv luat pe calea apei este giardia, un parazit capabil să supraviețuiască mediilor vitrege, de asemenea imun la clor. Crampele abdominale, frisoanele și vărsăturile sunt primele semne ale îmbolnăvirii la cei cu imunitate scăzută. Oamenii sănătoși scapă și fără tratament, în doar câteva săptămâni. “Cei cu o sănătate de fier o resimt printr-o stare de greață. În cazurile serioase tratamentul durează cinci zile și se repetă după alte 21.”, precizează același medic.
Pe lângă bacterii și paraziți, piscinele adăpostesc și norovirusuri, vinovați de gastroenterită sau “gripa stomacului”. Se manifestă prin greață și vărsături, însă cea mai gravă consecință este deshidratarea. Remediile sunt hidratarea cu apă și ceai și chiar perfuziile dacă vărsăturile persistă. Infecţia cu E. Coli este şi ea o altă afecţiune cauzată de ingestia apei contaminate, care se manifestă prin diaree şi leziuni intestinale. Pe de altă parte, infecţiile urechii care apar din cauza germenilor din apă afectează în special persoanele predispuse la alergii, dar şi copiii şi bătrânii sau pe cei cu ten gras sau uscat. (Sursă: doctorulzilei.ro)
Citiți și: Un nou agent alergen extrem de periculos, identificat în România! Populație afectată