NOR CURIER 930X122

fumat

5 OBICEIURI PROASTE CARE ÎȚI DISTRUG RINICHII

Rinichii ajută la eliminarea excesului de apă din organism și a toxinelor. În cazul în care rinichii nu funcţionează optim, substanţele reziduale şi lichidele rămân în organism şi cauzează edeme la nivelul membrelor, dificultăţi de respiraţie şi de golire a vezicii urinare. Pentru ca rinichii să funcționeze corect este indicat să evitați obiceiurile dăunătoare:

Citiți și: Țigările electronice, interzise în toate spațiile publice închise! Sancțiuni record

Nu bei destulă apă

Deshidratarea este factorul care afectează cel mai mult rinichii. Activitatea principală a rinichilor este de a drena deșeurile metabolice și excesul de apă din organism. Atunci când nu vă hidratați în mod corespunzător, fluxul sanguin renal scade și în cele din urma va conduce la acumularea de toxine în sânge.

Citiți și: Argeș. La școală, ca la bar! Elevi prinși fumând într-o unitate de învățământ

Nu urinezi la timp

Un obicei pe care foarte mulți dintre noi îl au este acela de a întârzia urinarea. Când vezica stă plină mult timp pot apărea diverse complicații ale tractului urinar. Hipertrofia este un exemplu de astfel de complicație, care poate conduce la formarea diverticulilor. Hidronefroza (creșterea presiunii urinei în rinichi) reprezintă un alt exemplu care este cauzat de presiunea exercitată asupra rinichilor, care poate duce la insuficiență renală și chiar la nevoia de dializă.

Mănânci sărat

Metabolizarea sodiului pe care îl consumăm este o altă muncă grea pentru rinichi. Sarea este sursa principală de sodiu. Când consumăm sare în exces vom ține rinichii ocupați în a elimina sodiul, ceea ce poate provoca stres pe termen lung pentru rinichi și diverse boli.

Fumezi

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, fumatul este dăunător pentru absolut toate organele din corp, inclusiv pentru rinichi. Mai multe studii au arătat că există o strânsă legătură între fumat și bolile de rinichi.

Bei sucuri

Când ți-e sete alegi de multe ori să bei altceva în loc de apă: băuturi răcoritoare și sucuri. Multe dintre ele conțin cofeină. Aceasta mărește tensiunea arterială, iar hipertensiunea pune presiune asupra rinichilor. Potrivit specialiștilor, adulții sănătoși pot consuma aproximativ 2-4 cești cu cafea pe zi. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90