EcoMoto 930×122

spitalul judetean

    Medic, în proces pentru o procedură medicală greșită

    Medic, în proces pentru o procedură medicală greșită.

    Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

    Update, ora 14.34. Cristina Cazacu (foto) purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Pitești declară pentru ePitești.ro:

    Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

    „În dosarul la care se face referire în știrea „Medic, în proces pentru o procedură medicală greșită”, nu este implicat vreun angajat al Spitalului Județean de Urgență Pitești.”

    Știrea inițială

    Curtea de Apel Pitești a anunțat că a judecat un caz de malpraxis care s-a produs la un Spital Județean de Urgență, dar nu a dat detalii despre caz.

    Malpraxis-ul este o situație în care un medic greșește o procedură medicală din cauza căreia un pacient are de suferit.

    Astfel, conform Juridice.ro, Curtea de Apel Pitești a hotărât că este admisibilă cererea de strămutare a unei cauze în condițiile în care obiectul acesteia este dovedirea vinovăţiei şi antamarea răspunderii unui medic.

    Iată ce a stabilit Curtea:

    O judecată corectă urmând a scoate la iveală mari deficienţe ale sistemului de sănătate ce deserveşte întregul ##### ######.

    În aceste împrejurări, este firesc ca o judecată imparţială să nu se poată realiza în condiţiile în care magistratul ce urmează să se pronunţe în cauză este supus unei presiuni publice şi, mai mult, este, la rândul său, beneficiarul direct, el sau familia sa, al serviciilor medicale prestate de medicul şi instituţia medicală în cadrul căreia acesta activează.

    Având în vedere că pe lângă o persoană fizică este vizată şi o autoritate reprezentativă din domeniul medical şi ca amploarea şi notorietatea pe plan local a litigiului este una semnificativă, este evident că aceste circumstanţe sunt de natură a influenţa decizia judecătorului care nu va putea ignora consecinţele soluţiei pronunţate, astfel că singurul remediu împotriva încălcării dreptului la apărare al reclamanţilor şi a perturbării înfăptuirii actului de justiţie, este strămutarea cauzei în scopul asigurării dreptului la un proces echitabil.”.

    (Încheiere finală camera consiliu din 7 iulie 2022, pronunțată de Secția I civilă, de contencios administrativ și fiscal a Curtii de Apel Pitești)

    Nota redacției: Precizăm că instanța nu oferă detalii privind medicul implicat, pacientul implicat sau procedura medicală greșită sau despre ce Spital Județean este vorba.

    Sursă: juridice.ro

    Foto: arhivă, descriptiv

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Un comentariu

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90