930×122 CAPRA 5

coronavirus

OFICIAL: 5 PERSOANE VINDECATE DE COVID-19 ÎN ARGEȘ

Dintre cele 27 de persoane din județul Argeș confirmate până acum pozitiv la COVID-19 (AICI, subiectul pe larg), 5 au fost declarate vindecate și externate, potrivit Instituției Prefectului.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

În întreaga țară au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Informații despre cele 5 cazuri din Argeș vindecate, furnizate de Instituția Prefectului:

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

1.Primul caz a fost anunțat pe 31 martie 2020.

“Argeșeanul vindecat are 47 de ani. Era fără antecedente medicale și a stat internat în spital 10 zile, între 20 și 30 martie 2020. Acesta a venit din Italia pe 18 martie”;

2.Al 2-lea caz a fost anunțat pe 1 aprilie 2020.

“Al doilea argeșean vindecat de COVID-19 a fost externat azi. Acesta are 49 de ani și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență din Pitești pe data de 23 martie 2020. Starea sa de sănătate a fost una bună, fiind asimptomatic. Nu a fost transferat la altă unitate spitalicească, primind asistență medicală doar în cadrul Spitalului Județean”;

3.Al 3-lea caz a fost anunțat pe 2 aprilie 2020.

“A treia persoană din Argeș vindecată de COVID-19 a fost externată ieri, 1 aprilie 2020, de la Spitalul “Victor Babeș” din București.

Potrivit datelor DSP Argeș, este vorba despre o femeie de 36 de ani din municipiul Curtea de Argeș. Aceasta a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din Pitești pe 20 martie, fiind transferată la București pe 21 martie.

Argeșeanca este vindecată total, având la externare o stare de sănătate bună”;

4.Al 4-lea caz a fost anunțat pe 4 aprilie 2020.

“A patra persoană din Argeș vindecată de COVID-19 este o femeie de 58 de ani. Aceasta a fost internată pe 21 martie 2020 în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești, cu simptome specifice.

A fost externată ieri, cu o stare de sănătate bună. De menționat că femeia nu venea din izolare sau carantină. Ea este acum la domiciliu, unde va rămâne în izolare timp de 14 zile”. Femeia este din Curtea de Argeș.

5.Al 5-lea caz a fost anunțat pe 6 aprilie 2020. Instituția Prefectului nu a oferit nicio informație despre acest caz.

Amintim că ieri, 6 aprilie 2020, a fost confirmat oficial primul deces în județul Argeș al unei persoane infectate cu COVID-19: o femeie de 89 de ani din comuna Bughea de Jos (AICI, subiectul pe larg).

În ceea ce privește numărul de teste făcute până acum în județul Argeș, Instituția Prefectului afirmă că este o informație pe care nu o poate da publicității. Asta, ca urmare a unei decizii în acest sens luată de autoritățile de la București.

Testele COVID-19 pentru cetățenii din județul Argeș (teste care confirmă sau infirmă infectarea) se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul nu dispune în prezent de un aparat de testare COVID-19. Au fost lansate, însă, procedurile pentru cumpărarea a 2 aparate (AICI, amănunte). (Foto: descriptiv – Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3