930×122 CAPRA 5

adrian miuțescu

SOARE ÎL CONTRAZICE PE MIUȚESCU: PREFECTUL NU A FOST TESTAT CORONAVIRUS

(UPDATE ORA 15:30) Instituția Prefectului – Județul Argeș a emis un comunicat de presă în care îl CONTRAZICE pe Adrian Miuțescu. Potrivit sursei citate, DOAR lui Miuțescu i s-au prelevat probe, NU și prefectului: 

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

„Astăzi, 13.03.2020, Prefectul Județului Argeș, Domnul Emanuel Soare, a primit vizita Domnului Adrian Miuțescu, Președinte AVAS, membru al Biroului Permanent Național al PNL. Temele abordate au avut în vedere situația măsurilor luate la nivel național privind Covid – 19. În timpul discuției, cei doi au aflat din comunicatul televizat al premierului Ludovic Orban că membrii Biroului Național al PNL vor intra în autoizolare la domiciliu.

Imediat după comunicatul Primului Ministru a fost solicitată prezența reprezentanților DSP în clădirea prefecturii în vederea prelevării de probe Domnului Miuțescu, conform procedurilor.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Menționăm faptul că numai persoanele care au avut contact direct cu cei depistați pozitiv efectuează testele de coronavirus, caz în care se impune măsura izolării la domiciliu.

În aceste condiții, nu există niciun risc de contaminare cu virusul Covid – 19 la nivelul Prefecturii Argeș, neimpunându-se condițiile pentru prelevarea de probe sau de izolare la domiciliu a altor persoane.

Prefectul Județului Argeș îndeamnă cetățenii să fie calmi, să nu intre în panică și să respecte regulile stabilite de către autoritățile statului pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”. 

Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, care este și membru al Biroului Permanent Național al PNL, a intrat astăzi în contact direct cu prefectul Emanuel Soare, în biroul de la Prefectură al acestuia din urmă.

Într-un comunicat de presă transmis în urmă cu puțin timp, Miuțescu afirmă că a aflat de la televizor, în timp ce era deja în biroul prefectului, despre decizia lui Ludovic Orban de intrare în autoizolare a membrilor Guvernului și ai BPN al PNL ca urmare a infectării cu coronavirus a senatorului liberal de Constanța Vergil Chițac.

Liderul PNL Argeș spune că nu a interacționat direct cu Chițac în timpul ședinței de luni a BPN.

Adrian Miuțescu anunță că, pentru a elimina orice suspiciune, a cerut ca o echipă de la Direcția de Sănătate Publică să îi preleveze atât lui, cât și prefectului Emanuel Soare probe biologice pentru testare/coronavirus. Miuțescu precizează că va intra în autoizolare la domiciliu.

„Legat de informațiile apărute în spațiul public, unele rău intenționate, doresc să fac următoarele precizări.

Astăzi am avut o întâlnire cu domnul prefect, atât pe tema epidemiei și pe combaterea ei în județul Argeș, cât și pe tema altor subiecte de interes județean.

În timpul discuției din biroul domnului prefect, am aflat de la televizor decizia premierului de a solicita izolarea membrilor Guvernului și a membrilor Biroul Permanent Național.

Săptămâna aceasta am participat la multe întruniri, inclusiv la ședința de Birou de luni la care a participat și domnul senator Vergil Chițac. Eu am stat la o distanță considerabilă de domnia sa, nu am interacționat direct.

Apoi am avut întâlniri de lucru cu miniștrii, am fost la birou, am urmat activitatea cotidiană.

Astfel, pentru a elimina orice suspiciune, am decis să solicit o echipă de la Direcția de Sănătate Publică pentru a efectua testul pentru depistarea COVID – 19, atât mie, cât și domnului prefect.

De asemenea, am discutat telefonic, în urma cu câteva minute, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban și recomandarea domniei sale este autoizolarea la domiciliu pentru toți membrii Guvernului și pentru membrii BPN. Același lucru îl voi face și eu, voi intra în autoizolare la Curtea de Argeș”.

Am încercat să luăm legătura telefonic cu prefectul Emanuel Soare pentru lămuriri. Până la publicarea acestui articol, nu am reușit să îl contactăm. Până la această oră, Instituția Prefectului – Județul Argeș NU a făcut nicio comunicare publică cu privire la acest subiect. (Sublinierile aparțin redacției) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90