New Profesional Consult 930 x 122

Ion M. Ioniță

Schimbare pentru fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Unde se află aceasta acum

Schimbare pentru fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Unde se află aceasta acum

Citiți și: Secretul primarului piteștean cu cea mai lungă „domnie”. Acum s-a aflat

La începutul lunii mai, cel care a condus destinul municipiului Pitești timp de 24 de ani, a fost arestat. La capătul unui îndelung și controversat proces care a cunoscut răsturnări de situație, Tudor Pendiuc a ajuns după gratii.

Citiți și: Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, merge la închisoare!

Citiți și: De Revelion în pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Ultima apariție

Procesul a durat câțiva ani. Epuizant și costisitor pentru cel care a fost pus în situația de a-și demonstra nevinovăția. Cu toate că se apropia data sentinței finale, și nu avea o stare prea bună, Tudor Pendiuc a găsit puterea de a merge la botezul unei fetițe a finului său.

A fost mutat aproape de casă, la Penitenciarul Colibași

De când a fost încarcerat și până azi, Tudor Pendiuc a avut trei „domicilii”.

De la Colibași a fost dus la Penitenciarul din Craiova.

Iar după o perioadă mutat din nou la penitenciarul de la maginea orașului Mioveni. Unitatea de maximă siguranță de la Colibași are și un spital dotat cu aparatură modernă.

Se știe că fostul primar are probleme de sănătate. Nu sunt grave însă deseori necesită control medical.

Topit de dorul lui Nectăriță

După cum ne-a declarat în exclusivitate o rudă apropiată a familiei Pendiuc, starea psihică a fostului primar este bună. Desigur, resimte durerea despărțirii de cei dragi. Mai ales de nepotul lui preferat, Nectarie, pe care îl alinta „Nectăriță”.

Merge la biserică

Deseori piteștenii îl întâlneau pe politician în parcurile orașului, cu nepoțelul lui la locurile de joacă.

Desigur, Tudor Pendiuc duce dorul tuturor. Dar mai cu seamă al libertății. Conform declarației sursei noastre, fostul primar este puternic mental și sprijinul și-l găsește în credință. Merge deseori la biserica din incinta penitenciarului și asistă la Sf. Liturghie.

Premiat

De altfel în ultimii doi-trei ani, Tudor Pendiuc devenise foarte apropiat de lumea bisericească. În 2022 el a primit o „Diplomă de Vrednicie” din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Semnată de însuși ÎPS Calinic Argeșeanul.

La Schitul Trivale

Doar cei foarte apropiați știu faptul că înainte cu 24 de ore de a primi sentința, în mai 2023, Tudor Pendiuc a fost la Schitul din Trivale. A asistat și la un parastas. Apoi a purtat o lungă convorbire cu un reputat jurnalist din presa centrală, Ion M. Ioniță la trapeza așezământului monahal.

În taină

Tudor Pendiuc s-a închinat la icoane. Și-a murmurat îndelung, în taină, rugăciunile. Tocmai credința îi dă putere, o stare bună și deocamdată suportă cu stoicism regimul de detenție, după cum ne-a informat sursa care dorește să-și păstreze anonimatul.

Schimbare pentru fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Unde se află aceasta acum

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Clevetici spune:

    Cand se infrupta din fructele puterii de primar, credinta era pe ultimul loc in preocuparile sale.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3