New Profesional Consult 930 x 122

bonuri

Schimbări în beneficiile angajaților. Bonurile de masă vor avea o nouă valoare

Schimbări în beneficiile angajaților. Bonurile de masă vor avea o nouă valoare

Citiți și: Anunț important pentru elevi și părinți!

Valoarea bonurilor de masă va fi majorată, începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei.

,,Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, majorarea valorii tichetului de masă în contextul scăderii puterii de cumpărare a populației, ca urmare a războiului din Ucraina și a liberalizării prețurilor la energie.

Citiți și: BĂTAIE DE JOC! VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ CREŞTE CU UN BAN

Având în vedere că valoarea acestor tichete a rămas neschimbată în ultimele două semestre, deși prețul alimentelor cât și al utilităților au crescut semnificativ, Executivul a decis majorarea în două etape a acestei valori: de la 30 de lei la 35 de lei, începând cu data de 1 august 2023, respectiv 40 de lei din 1 ianuarie 2024”, a anunțat Guvernul.

Valoarea bonurilor de masă va crește din nou, începând de la 1 ianuarie 2024, la 40 de lei.

,,Prin derogare de la art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, nivelul nominal al tichetului de masă, de până la 40 de lei/tichet/zi, se va aplica și în primele două luni ale semestrului II ale anului 2024, respectiv august 2024 și septembrie 2024”, au mai anunțat reprezentanții Ministerului Muncii.

Ținând cont de faptul că un angajat lucrează, lunar, aproximativ 22 de zile, valoarea tichetelor de masă pe care acesta o va primi pe card se ridică la 880 de lei.

Dacă nu sunt cheltuite în perioada de valabilitate, sumele primite pe card sunt retrase de emitent, iar beneficiarul le pierde.

Așa cum stabilește Legea 165/2018, biletele de valoare se emit exclusiv pe suport electronic.

Schimbări în beneficiile angajaților. Bonurile de masă vor avea o nouă valoare

Totodată, tichetele de masă sunt valabile numai dacă au înscrise pe suportul electronic sau stocate într-un alt mod următoarele mențiuni:

– numele și adresa emitentului;

– perioada de valabilitate a utilizării tichetului de masă;

– interdicția de a fi utilizat pentru achiziționarea de țigări sau de produse alcoolice;

– numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă.

Detalii, AICI .

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA