EcoMoto 930×122

masa

BĂTAIE DE JOC! VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ CREŞTE CU UN BAN

Valoarea tichetului de masă crește, începând cu luna octombrie 2020, cu un ban, în timp ce valoarea tichetului de creșă rămâne neschimbată, așa cum reiese din două acte normative publicate azi în Monitorul Oficial.

Citiți și: Crește valoarea acestor tichete!

Cele două valori sunt valabile pentru semestrul al doilea din 2020, dar se vor aplica și în perioada ianuarie – martie 2021. Este vorba de Ordinul Ministerului Muncii 1.452/2020, care stabilește cuantumul maxim al unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2020, și de Ordinul Ministerului Muncii 1.352/2020, care stabilește suma care se acordă lunar sub formă de tichet de creșă în același semestru.

Mai exact, valoarea tichetului de masă se majorează de la 20 la 20,01 lei, în timp ce valoarea tichetului de creșă rămâne la 470 de lei. Valoarea ambelor tipuri de tichete a crescut ultima oară în aprilie 2020 – cel pentru masă de la 15,18 la 20 de lei, iar cel pentru creșă de la 460 la 470 de lei. Așa cum stabilește Legea 165/2018, tichetele de masă sunt bilete de valoare pe care angajatorul le poate acorda lunar salariaților, ca alocație de hrană. Acestea se folosesc numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Valoarea de 20,01 lei este una maximă, astfel că tichetele pot avea orice valoare sub acest prag.

Citiți și: Valoarea acestor tichete creşte de patru ori

Tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se pot acorda lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă. Acestea pot fi folosite doar pentru plata taxelor la creșa unde salariații au copiii înscriși.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • vasile spune:

    decat sa le mareasca cu 1 ban,mai bine nu le mai mareste,asta e bataie de joc

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3