NOR CURIER 930X122

greva

Se anunță grevă! Sindicaliștii, în stradă pentru pensiile militare

Se anunță grevă! Sindicaliștii, în stradă pentru pensiile militare

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Săptămâna viitoare, polițiștii au anunțat proteste la Parlament pentru scoaterea pensiilor militare din PNRR.

Astfel, începând de luni, 26 iunie, timp de trei zile, între orele 12.00-14.00, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual va organiza proteste în Capitală, la Camera Deputaților.

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

Printre revendicările protestanților se numără și scoaterea pensiilor militare din PNRR care, spun ei, ,,au fost asimilate, ambiguu și fără temei”.

Totodată, polițiștii cer și dreptul la un salariu decet și la o pensie militară de stat.

Potrivit comunicatului de presă transmis de SNPPC, protestanții doresc:

,, – scoaterea pensiilor militare din PNRR (unde au fost asimilate, ambiguu și fără temei, cu cele 6 sisteme de pensii de serviciu gestionate de Casa Națională de Pensii Publice).

Parlamentul și Guvernul nu trebuie să ignore faptul că  pensiile militarilor și polițiștilor români, asemenea celor ale omologilor din statele NATO/UE, datează de foarte mulți ani și sunt fundamentate pe riscurile profesionale, complexitatea și importanța socială a misiunilor derulate în interes național, european și internațional, pe speranța de viață mai redusă față de alte domenii de activitate, pe incompatibilitățile si interdicțiile impuse prin lege etc.;

Se anunță grevă! Sindicaliștii, în stradă pentru pensiile militare

 – actualizarea sporurilor, indemnizațiilor și a compensației pentru chirie la valorile din Legea-cadru a salarizării 153/2017, nu la  cele de acum 14 ani, adică din 2009.

 Domnilor politicieni, luați aminte și remediați greșelile din ultimii ani, în cel de-al 12-lea ceas: urmare unor politici nefericite în sistemele noastre de salarizare și de pensionare, autoritatea instituțiilor statului s-a degradat, deficitul de personal din SAOPSN a ajuns la aprox. 50.000 de oameni (polițiști, polițiști de penitenciare, militari, personal contractual), numărul demisiilor a crescut an de an, iar drept urmare, calitatea serviciului public prestat în folosul cetățenilor, al statului și al societății, în ansamblu, s-a tot diminuat, pentru că cei cu experiență își pierd încrederea în politicile actuale, iar tinerii întorc spatele, tot mai mult, acestor nobile profesii, care altădată erau în topul preferințelor la nivel național!

Vă așteptăm, în număr cât mai mare, la Camera Deputaților!     

Dreptul la un salariu decent și la o pensie militară de stat ne privește pe toți, indiferent dacă suntem la începutul sau la finalul carierei, sub Drapel, în slujba țării!”, transmit aceștia.

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90