930 x122 grota rece

agricole

MAI PUŢINE ACTE NECESARE LA SCHEMELE DE PLĂŢI PENTRU FERMIERI

Fermierii vor scăpa de depunerea anumitor documente atunci când accesează schemele de plăți ale statului, conform unui proiect de lege promulgat prin decret prezidențial și care urmează să ajungă la Monitorul Oficial.

Citiți și: Toți șoferii sunt vizați! Sancțiuni grave pentru lipsa acestui document

În primul rând, adeverințele conform înscrisurilor din registrul agricol nu vor mai fi necesare fermierilor atunci când depun cererea unică de plată (sau modificările la cerere), pentru a beneficia de plățile directe. Concret, aceste adeverințe vor fi transmise de primării direct către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

„Primăriile pe raza cărora se află terenurile agricole sunt obligate să elibereze adeverințele conform înscrisurilor din registrul agricol la solicitarea APIA, cu consimțământul scris prealabil al fermierului”, scrie în proiectul de lege care va modifica OUG 3/2015.

Citiți și: Obligație nouă pentru toți proprietarii!

Totuși, o să apară un document nou pe care fermierii vor trebui să-l depună – o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că își lucrează terenul agricol și că dețin documente doveditoare în acest sens.

Conform regulilor actuale, schemele de plăți directe accesibile fermierilor sunt: schema de plată unică pe suprafață; plata redistributivă; plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu; plata pentru tinerii fermieri; schema de sprijin cuplat; schema simplificată pentru micii fermieri.

În al doilea rând, tot ca o măsură de simplificare, proiectul prevede că documentele prin care se face dovada că se respectă anumite criterii sau condiții privind măsurile delegate vor fi trimise de instituțiile care le emit direct la APIA.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3