EcoMoto 930×122

batrani

batrani_4ecb41cbc6

RUDELE BĂTRÂNILOR AR PUTEA FI PLĂTITE DE STAT CA SĂ AIBĂ GRIJĂ DE EI ACASĂ

Autoritățile își schimbă optica în ceea ce privește îngrijirea persoanelor vârstnice.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Invitată în această dimineață la PRO TV, Rovana Plumb, ministrul Muncii, a anunțat că vrea ca îngrijirea în centre ale statului să fie majoritar înlocuită cu îngrijire la domiciliu. Potrivit ministrului, rudele bătrânilor ar urma să fie plătite de stat pentru a avea grijă acasă de aceștia.

Pe de altă parte, Ministerul Muncii nu exclude posibilitatea amplasării de camere video de supraveghere în căminele de bătrâni: „Poate fi luat în calcul, însă nu aş vrea să mă pronunţ în momentul de faţă şi să spun categoric da, pentru că trebuie să mă uit la cheltuielile bugetare. Prin Programul Operaţional Capital Uman eu cred că pe componenta incluziunii sociale şi a reducerii sărăciei, unde avem alocaţi 20%, conform regulilor europene, se poate face un astfel de program. Costul lui sper să nu fie foarte mare, dată fiind viziunea noastră de a merge cât mai mult spre îngrijirea la domiciliu.”, a declarat Rovana Plumb în emisiunea „După 20 de ani”. Ideea montării de camere video de supraveghere în căminele de bătrâni a apărut după mediatizarea în presă a unor cazuri de abuzuri asupra persoanelor în vârstă din partea personalului angajat.

Citiți și: Șocant! Bătrâni ținuți captivi și obligați să se căsătorească cu tineri care le luau casele

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90