NOR CURIER 930X122

doctor_stetoscop

Acuzație de malpraxis la Spitalul Județean Argeș!

O familie acuză malpraxis la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Argeș, din Pitești. Soții Matei spun că și-au pierdut fetița, la puține zile după naștere, din cauza doctorilor.

Mama, Alexandra Matei, povestește pentru epitesti: „Pe data de 5 martie am născut, la Spitalul Județean Argeș, prin operație de cezariană, o fetiță de 3.080 kg, perfect sănătoasă. În acea zi, soțul a văzut fetița de două ori. Totul era bine. A doua zi, când am mers să îmi văd fetița, am găsit-o la perfuzii. Mi s-a spus de către doctora de acolo că a avut o mică lipsă de calciu și că își revine. A fost ținută la perfuzii o zi și o noapte, apoi mi s-a spus că totul este bine. Am alăptat fetița la sân, iar totul era bine. Luni, pe data de 11 martie, am fost externată din spital cu fetița, spunându-mi-se că fetița este bine și că trebuie să îi fac o ecografie la inimioară peste 6 săptămâni. Am ajuns acasă cu fetița… Ea dormea foarte mult, trebuia să o trezesc eu ca să mănânce, și mânca foarte puțin. A doua zi, pe la ora 11, a început să îi curgă din năsuc un lichid maroniu. Îngrijorată, am sunat soțul, care era la serviciu. Am mers cu fetița la dispensarul din apropierea blocului în care locuim. De acolo, doctorul ne-a trimis să luăm un taxi și să plecăm cu fetița la Urgență. În timp ce așteptam taxiul, fetița a încetat să mai respire. Am chemat ambulanța. S-au efectuat manevrele de resuscitare, dar în zadar, fetița a decedat”.

Alexandra Matei precizează cine sunt, în opinia sa, vinovații: „Medicii vinovați sunt doctorii care au efectuat operația de cezariană, Iulian Andronic și Marcel Mihăescu Buzatu, deoarece fetița a avut o infecție la cordonul ombilical, infecție care nu putea fi luată decât din sala de nașteri, de la instrumentarul nesterilizat, și doctora neonatolog Corina Matei, pentru că nu i-a făcut analizele necesare fetiței atunci când fetița a făcut o criză de cianoză”. Alexandra Matei adaugă că, împreună cu soțul ei, a făcut plângere la Poliție, la Direcția de Sănătate Publică și la Colegiul Medicilor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90