Donaris 930 x 122

etichetă de produs

APARE O REGULĂ STRICTĂ ÎN PIEȚE

Potrivit unui proiect de lege, producătorii agricoli care vând în piețele agroalimentare vor avea obligația să afișeze o etichetă amănunțită de produs, scrie profit.ro.

Citiți și: Au apărut „urșii” în Pitești!

Eticheta va fi ”un material scris, imprimat, înscris la vedere, în mod vizibil, lizibil și ușor de înțeles, cu scopul de a le oferi cumpărătorilor informațiile necesare, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să le permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigențelor din punct de vedere al nevoilor și posibilităților lor financiare.”, se precizează în proiect.

Mai exact, eticheta de produs ar urma să ofere următoarele informații: numele și prenumele/denumirea producătorului; denumirea produsului; localitatea de origine; data obținerii produsului și prețul de vânzare.

Citiți și: Comerț cu pui pe o stradă din Pitești. Îi vindea direct din mașină

Pe lângă eticheta de produs, producătorii vor trebui să afișeze și o copie după atestatul de producător, o copie după fila din carnetul de comercializare vizată anual în cazul producătorilor agricoli persoane fizice și o copie după certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului în cazul producătorilor agricoli persoane fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale.

Legislația din prezent stipulează și ea obligativitatea afișării unei etichete, însă fără a preciza amănuntele care trebuie afișate, așa cum sunt precizate în proiectul de acum, care va deveni lege.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90