New Profesional Consult 930 x 122

calatori

ARGEȘ: ACCESUL FĂRĂ MASCĂ ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN, INTERZIS

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, condus de prefectul Emanuel Soare, a adoptat astăzi, 14 mai 2020, hotărârea cu numărul 17, în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației după expirarea stării de urgență.

Citiți și: Anunțul momentului de la Publitrans! Toți călătorii sunt vizați de măsură

Astfel, începând din data de 15 mai 2020, în spațiile publice închise, spațiile comerciale și mijloacele de transport în comun din județul Argeș se instituie obligativitatea purtării de către cetățeni a măștii de protecție și păstrarea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri între persoane.

„Operatorii de transport public, de comun acord cu autoritatea contractantă, vor modifica graficul de circulație, precum și numărul de autovehicule de transport puse în trafic în scopul evitării aglomerării acestora și minimizării contactului dintre călători. Va fi interzis accesul călătorilor care nu folosesc mască de protecție în mijloacele de transport în comun.

Citiți și: Masca și tirajul epidemiologic, din nou în școli și grădinițe

Administratorii piețelor agroalimentare, precum și operatorii economici având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul și a căror activitate va fi reluată sau nu a fost suspendată potrivit Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020 vor proceda la monitorizarea/limitarea accesului persoanelor în spațiile destinate comerțului. Astfel, vor fi asigurate măsurile de conduită socială și prevenție: evitarea aglomerării, păstrarea distanței de cel putin 1,5 metri între cetățeni, purtarea măștii și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația”, informează Instituția Prefectului Argeș.

Dispozițiile acestei hotărâri își vor înceta aplicabilitatea la data adoptării la nivel național a altor reglementări în materie. (Foto: Arhivă – descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90