New Profesional Consult 930 x 122

autostrada pitesti-sibiu

Autostrada Sibiu – Piteşti: lucrările pentru lotul 5 încep, oficial, de astăzi

Lucrările pentru construirea lotului Piteşti – Curtea de Argeş de pe Autostrada A1 Sibiu – Piteşti încep, efectiv, de astăzi, constructorul fiind deja mobilizat în teren încă din iunie, atunci când au început decopertările.

Citiți și: Anunț fantastic despre Autostradă! Se deschide!

Autorizaţia de construire pentru tronsonul de 30 de kilometri a fost emisă pe 16 iunie, iar ordinul pentru începerea lucrărilor a fost dat săptămâna trecută. Autorizaţia este emisă pentru o durată de 48 de luni cu o valoare a lucrărilor de 1,4 miliarde lei, declarată de solicitant.

Antreprenorul Astaldi din Italia trebuie să mobilizeze potrivit ofertei depuse peste 1.000 de drumari şi 600 de utilaje, iar termenul de realizare este de 4 ani. Traseul acestei secțiuni începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lăţime.

Citiți și: Imagini ,,din cer” cu cele mai complexe lucrări de pe cea mai așteptată autostradă

Lucrări de artă cu o lungime de aproximativ 5 km: Principalele lucrări de artă constau în construcția a 12 poduri, 1 viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, respectiv Curtea de Argeș (conexiune cu DN 73 C), Băiculești și Bascov (conexiune cu DN 7 ), 2 spații de servicii, 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș, parcare de scurtă durată pe fiecare sens.

Cantităţi materiale de construcţii: 4,5 milioane mc. de umplutură, suprafaţă asfalt: 550.000 mp, betoane: 500.000 mc., armături: 37.000 tone, piloţi foraţi: 80.000 ml., tabliere metalice: 20.000 tone.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90