EcoMoto 930×122

autostrada pitesti-sibiu

Autostrada spre Sibiu: Somație pentru constructorul secțiunii Pitești – Curtea de Argeș

Autostrada spre Sibiu: Somație pentru constructorul secțiunii Pitești – Curtea de Argeș

Citiți și: Se întâmplă ceva fabulos pe Autostrada Pitești – Sibiu! În sfârșit!

Stadiul lucrărilor la secţiunea 5 (Potești – Curtea de Argeș) din Autostrada Sibiu-Piteşti a ajuns la 15%, iar constructorii trebuie să recupereze întârzierile pentru ca traficul să se deschidă în anul 2025, a scris sâmbătă pe Facebook, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru finalizarea secţiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti (Curtea de Argeş-Piteşti), constructorul trebuie să folosească peste 4 milioane de metri cubi de material de umplutură. Acest tip de material este exploatat acum din două gropi de împrumut, iar în perioada imediat următoare va fi deschidă şi cea de a treia exploatare, a menţionat Pistol.

Citiți și: Se întâmplă ceva fantastic pe Autostrada Pitești-Sibiu! Totul începe

La ora actuală constructorul italian (care a primit deja un certificat negativ intermediar pentru întârzieri) are mobilizate în şantier peste 900 de lucrători şi 300 de utilaje.

Lucrările pe care le efectuează acum sunt armarea şi cofrarea elementelor de structură, turnare beton, aşterne şi compactare terasamente, relocarea şi protejarea utilităţilor.

„Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 15%, iar constructorul mai are de recuperat din întârzierile înregistrate faţă de graficul de lucrări, pentru care a primit certificatul negativ intermediar. Mai ales că mai are doar 3 ani până când, conform contractului trebuie să finalizeze lucrările. Circulaţia trebuie să fie deschisă în anul 2025, iar constructorul (WEBUILD) trebuie să fie conştient de acest lucru!”, a mai scris şeful CNAIR.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

7 comentarii

  • . spune:

    Cât? 900 de lucrători? Poate 90. Si nici pe ăia 90 nu ii vezi muncind pe șantierul autostrăzii. Afară cu italienii care își bat joc.

  • Stancu Laurențiu spune:

    De lucrat se lucrează pe acest tronson. S-au făcut exproprieri dar pana la această oră nu s-a achitat nici un leu proprietarilor expropriati. Oare ministrul știe acest aspect? O sa circulam pe autostrada și statul o sa fie încă dator acestora? Ce ar face dacă li s-ar bloca puțin conturile?

  • Ursu spune:

    Fac zilnic naveta la Curtea de Arges,de la Baiculesti merg pe Valea Brazilor pana aproape de ANRS Curtea de Ag.,pe tot acest traseu paralel cu santierul A1(~35 km) daca vezi maxim 50 utilaje,(bascule,betoniere) muncitori!??😭cate unu ici colo, circula zvonu ca ar fi vb de angajari,dar nu se dice nimeni,motivul, bani putini

  • Șilviu Butnaru spune:

    ITALIENÎI DIN ROMANIA DAU SPAGI, DE ACEEA ISI PERMIT SA AIBA ACESTE INTARZIERI! CUM POATE O FIRMA CARE ARE CERTIFICATE NEGATIVE SA CASTIGE LICITATII? DE CE NU SE REZILIEAZA CONTRACTELE PE ETAPE DE EXECUTIE NEEFECTUATE?

  • Mar spune:

    E bine ca inca le dati sa construiasca tronsoane de autostrada! Daca nu sunt in stare sa faca nimic de ce le tot dati? Tot de ei e facuta si centura Pitesti care arata groaznic!

  • Nica Laurentiu spune:

    Este prețul integrării în Uniunea Europeană!….. și mai avem mulți bani de dat….

  • Cosmin spune:

    CNAIR sa se ocupe întâi de bieți oameni care le-a luat pământurile și casele cu japca. Arunca oameni din casele lor în stradă… Domnul prim ministru știe de bătaia de joc a cetățenilor????

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3