EcoMoto 930×122

mircea draghici

handicapped

BUNĂ VESTE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP!

Plenul Senatului României a adoptat astăzi propunerea legislativă inițiată de parlamentarul PSD Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Propunerea a întrunit 100 de voturi pentru, 13 abțineri și 3 voturi împotrivă.

Citiți și: De la 2 la 10 mii de lei! Amenzi la Kaufland pentru parcare pe locurile de handicap!

Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea articolului 59, aliniatul (1), litera c) din legea nr. 448/2006 referitoare la protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

“Mă bucur că Senatul a adoptat propunerea legislativă prin care persoanele cu dizabilități vor scăpa de umilințele la care au fost supuse abuziv prin rechemarea la comisiile de evaluare. Astfel nu vor mai sta degeaba la cozi. Sunt convins că voi găsi sprijin de la colegii parlamentari pentru transformarea proiectului în lege la Camera Deputaților, deși parlamentarii PD-L și cei neafiliați s-au opus astăzi adoptării unei propuneri care vine să corecteze niște abuzuri evidente”, afirmă deputatul Mircea Drăghici.

Citiți și: Hotărâre istorică! Aceste persoane vor avea prioritate!

Modificările propuse stipulează ca persoanele pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap să se prezintă pentru reevaluare doar dacă se solicită acest lucru ca urmare a agravării condiției lor medico-psiho-sociale sau în cazul în care sunt convocate de structurile competente în situația apariției unor suspiciuni justificate în respectarea prevederilor legale privind încadrarea în grad şi tip de handicap. Senatul a fost prima Cameră sesizată, proiectul legislativ urmând să intre în circuitul parlamentar la Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3