Donaris 930 x 122

brățări

Când începe în Argeș monitorizarea agresorilor prin brățări electronice

Când începe în Argeș monitorizarea agresorilor prin brățări electronice

Citiți și: Argeș. Infractori monitorizați cu brățări electronice!

Pentru a putea fi respectat termenul stabilit pentru introducerea monitorizării prin dispozitive electronice de supraveghere a agresorilor, respectiv 1 octombrie, Guvernul are în discuție un proiect de hotărâre prin care sunt stabilite o serie de detalii tehnice și organizatorice privind funcționarea, în sistem pilot, a Sistemului informatic de monitorizare electronică (SIME), conform Avocatnet.ro.

Monitorizarea electronică în sistem pilot se va aplica etapizat, în prima etapă, programată să înceapă anul acesta, fiind disponibilă doar în trei județe și în București, iar din 2025, la nivel național.

Citiți și: ATENȚIE CUI DESCHIDEȚI UȘA! INFRACTORI DEGHIZAȚI ÎN REPREZENTANȚI AI UNOR FURNIZORI DE GAZE SAU ENERGIE

Monitorizarea se va aplica etapizat, după cum urmează:

prima etapă – în perioada 2022 – 2023 – la nivelul municipiului București și a județelor Iași, Mureș și Vrancea;

a doua etapă – în anul 2024 – la nivelul județelor de mai sus, la care se adaugă și județelele Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Vâlcea;

a treia etapă – în anul 2025 – la nivelul județelor de mai sus, la care se adaugă județele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea.

Sistemul de monitorizare va avea două componente: un dispozitiv electronic ce se montează pe glezna persoanei supravegheate și unul ce i se pune la dispoziție persoanei protejate care va genera alerte în cazul apropierii sub distanța prestabilită a dispozitivului electronic de supraveghere mobil purtat de persoana supravegheată.

În momentul declanșării unei alerte se vor transmite în sistemul de național pentru apeluri de urgență date de localizare ce conțin atât poziția geografică și precizia localizării asociate dispozitivului electronic de supraveghere, cât și coordonatele temporale aferente fiecărei poziții geografice transmise.

Totodată, atât persoana supravegheată, cât și cea protejată vor avea obligația de a informa organul de supraveghere cu privire la intenția de părăsire a țării, precum și cu privire la întoarcerea în România.

Foto: Digi24.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3