New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

JANDARM ARGEȘEAN, DONATOR DE PLASMĂ DUPĂ CE S-A VINDECAT DE COVID-19

Un jandarm argeșean care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă. Este vorba de plutonierul major Mihai Răzvan Costanda, de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, care a manifestat forme ușoare ale bolii.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Timpul petrecut în spital l-a convins ca după vindecare să răspundă solicitării venite de la Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești și să se testeze pentru eligibilitatea de a dona plasmă, în scurt timp primind aviz favorabil.

”Primul gând a fost la familia mea. Dacă unul dintre noi ar fi avut nevoie de plasmă, poate era cineva dispus să doneze. Sunt bucuros că am putut să ajut, iar faptul că plasma prelevată de la mine poate salva viața altor persoane m-a convins că vom învinge în această luptă inegală”, spune plutonierul major Mihai Răzvan Costanda.

Citiți și: Accident pe A1! Un jandarm aflat în timpul liber a salvat doi oameni

Jandarmul îi îndeamnă pe toți cei care s-au vindecat de COVID-19 să-i urmeze exemplul și să doneze plasmă.

Amintim că în Argeș primii donatori de plasmă umană hiperimună s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești pe 14 mai 2020. Plasma colectată de la convalescenți poate ajuta la vindecarea pacienților cu COVID-19.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90