Donaris 930 x 122

JORGE_BERGOGLIO

Noul Papă este din Argentina!

Noul Papă este Jorge Mario Bergoglio, din Argentina.

Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani. S-a născut pe 17 decembrie 1936 în capitala Argentinei, Buenos Aires. Tatăl lui era italian. A devenit Arhiepiscop de Buenos Aires in 1998, iar in 2001 a fost ridicat la rangul de cardinal.

Ca Papă, Bergoglio și-a ales numele de Francisc I. El a ieșit în balconul bazilicii San Pietro din Vatican și a binecuvântat miile de credincioși adunați de ore în șir în Piazza San Pietro. Jorge Mario Bergoglio este primul papă din America Latină și primul papă iezuit.

Noul Papă, al 266-lea Suveran Pontif al Bisericii Catolice, a fost ales în această seară după cinci runde de scrutin, prin voturile a minim două treimi dintre cei 115 cardinali electori strânși în Conclav în incinta Capelei Sixtine. Noul Papă îi succede Papei Benedict al XVI-lea, care a renunțat la Sfântul Scaun, invocând vârsta înaintată și incapacitatea fizică și mentală de a-și duce mandatul până la capăt.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90