EcoMoto 930×122

emanuel soare

PREFECT: DESCHIDEREA LOCURILOR DE JOACĂ NU E OPORTUNĂ/CE SPUNE DESPRE PARCURI

În urmă cu puțin timp, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a făcut precizări despre eventuala redeschidere a parcurilor și a locurilor de joacă de pe raza județului.

Citiți și: Pitești. Noi locuri de joacă pentru copii

“Urmărim cu interes varianta finală a măsurilor de relaxare care se vor aproba. Reamintesc faptul că parcurile și locurile de joacă au fost închise prin decizia CJSU (n.r. – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență). O eventuală relaxare a acestei măsuri nu poate fi luată decât de către CJSU, nu de către autoritățile locale.

Vom avea CJSU imediat după anunțarea măsurilor la nivel național. Vom vedea ce libertate vom avea la nivel județean. Este posibil să se stabilească toate prin decizie la nivel național.

Citiți și: Schimbări la locurile de joacă și pe terenurile de sport

Deschiderea parcurilor ar putea fi o variantă, pentru a permite tranzitul, sportul individual sau plimbările. Deschiderea locurilor de joacă nu este oportună”, precizează prefectul Soare.

Amintim că ieri primarul Cornel Ionică a afirmat că Primăria Pitești are în vedere ca pe 16 mai 2020 să redeschidă toate parcurile și locurile de joacă din municipiu închise în martie din cauza epidemiei de coronavirus (subiectul pe larg).

Astăzi, într-o declarație la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis le-a recomandat autorităților locale să redeschidă parcurile, fără a face referire și la locurile de joacă: „O chestiune pe care nu putem să o dispunem, dar putem să o recomandăm: recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru accesul publicului” (amănunte).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90