NOR CURIER 930X122

emanuel soare

MEGA DILEMA PURTĂRII MĂŞTII ÎN TOATE SPAŢIILE PUBLICE DIN ARGEŞ. CE SPUNE PREFECTUL

Hotărârea nr. 49 din 13.10.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă cuprinde în anexă un set de măsuri potrivit cărora în judeţul Argeş nu ar fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile publice, aşa cum s-a decis în urmă cu două zile în CJSU Argeş.

Citiți și: A apus Soarele în PNL

Astfel, în Hotărârea CNSU se specifică la punctul 10 din Anexă „obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise„.

Cu o zi înainte, CJSU Argeş a decis însă ca purtarea măştii să fie obligatorie în toate spaţiile publice, deşi incidenţa cazurilor în judeţ este sub pragul menţionat de către CNSU.

Citiți și: Interviu – Emanuel Soare își încheie mandatul de prefect

Ca să ne lămurim cum stau lucrurile, am luat legătura cu prefectul Emanuel Soare care ne-a explicat situaţia:

„La nivel judeţean se pot propune măsuri suplimentare de protecţie, însă nu mai relaxate decât ce se decide la nivel naţional. Avem această posibilitate. Hotărârea noastră la nivel de judeţ o consider ca fiind una bună, însă astăzi vom avea o nouă şedinţă în CJSU şi vom lua o decizie referitoare la obligativitatea purtării măştii, în ce date mai exact”.

Personal, mă aştept să se revină asupra Hotărârii CJSU anterioare şi anticipez că vor urma mici modificări în sensul unei uşoare relaxări.

Ce va fi, concret, vom afla cu toţii în urma şedinţei Comitetului Judeţean care va avea loc astăzi, după cum a anunţat Prefectul.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3