New Profesional Consult 930 x 122

emanuel soare

EXCLUSIV: Emilia Mateescu, prima femeie prefect a județului, despre colaborarea cu Emanuel Soare

Așa cum ePitești.ro a precizat în urmă cu câteva ore, în această dimineață, în prima ședință de Guvern a zilei, a fost semnată eliberarea din funcție a prefectului Emanuel Soare.

Citiți și: Exclusiv. Cel mai tânăr prefect din România va fi în Argeș!

Dar miercuri este nu doar ziua eliberării din funcție a prefecților care vor fi înlocuiți, ci și ziua adoptării hotărârilor privind numirea noilor prefecți.

Emilia Mateescu, cea care va reprezenta Guvernul în teritoriu, urmează să preia, cât de curând, ștafeta de prefect de la Emanuel Soare.

Citiți și: Pitești. Verificări de urgență la Spitalul Județean: „Să nu se joace cu sănătatea oamenilor!”

Practic, după intrarea în vigoare a eliberărilor/numirilor de prefecţi (prin publicarea hotărârilor în Monitorul Oficial), Emanuel Soare (PNL) poate fi, oficial, înlocuit cu Emilia Mateescu (USR).

„Mâine, probabil, va depune jurământul”, declara, în această dimineață, pentru ePitesti.ro, Emanuel Soare (AICI, întreaga știrea).

„ÎMI PROPUN SĂ SUSȚIN TINERII, PROFESIONALIZAREA FUNCȚIEI PUBLICE”

EPitești.ro a discutat astăzi și cu noul prefect al județului.

„Îmi propun să colaborez cu toate autoritățile locale, cu autoritățile deconcentrat ale ministerelor, îmi propun să creștem gradul de legalitate al actelor administrative, îmi propun ca noi să reușim să prioritizăm cetățeanul, adică administrația locală și administrația statului să fie în interesul cetățeanului.

Îmi propun să prevenim infracționalitatea, pentru că și asta se numără printre atribuții, îmi propun să facem echipe mixte de control… Am un set de obiective! Sunt optimistă că o să colaborez cu toți. Unii dintre cei care lucrează în administrația publică mă cunosc, fiindcă am lucrat într-un sistem în care am căpătat ceva notorietate… Eu voi continua să respect legea și să încerc să fac astfel încât oamenii să se bucure de protecția legii în mod real: ăsta este obiectivul principal, să restabilim valorile în stat. Îmi propun să susțin tinerii, profesionalizarea funcției publice, depolitizarea funcției publice”, a mărturisit, pentru ePitești.ro, Emilia Mateescu.

„ORICE FEMEIE POATE SĂ AJUNGĂ ÎNTR-O FUNCȚIE DACĂ ÎȘI DOREȘTE CU ADEVĂRAT ȘI MUNCEȘTE”

Va fi prima femeie prefect a județului, o misiune pe care Emilia Mateescu o abordează cu încredere.

„Este o premieră, iar din punctul meu de vedere  – pentru cine vrea să ia asta ca un exemplu de bună practică – orice femeie (ca orice om, pentru n-aș vrea să se înțeleagă că fac discriminare) poate să ajungă într-un loc, într-o funcție, dacă vrea, dacă își dorește cu adevărat și muncește. Eu am încredere!”, a mai declarat, pentru ePitești.ro, Emilia Mateescu.

„ARE  DESTUL DE MULTĂ EXPERIENȚĂ, CHIAR ȘI PE PARTEA DE SITUAȚII DE URGENȚĂ”

În contextul perioadei de pandemie pe care o traversăm, am vrut să aflăm de la Emilia Mateescu în ce măsură o liniștește  faptul că-l va avea în echipă pe Emanuel Soare (care va deveni subprefect al județului), omul cu experiența unui mandat complicat, început cu un Cod roșu de vreme rea, urmat de vremuri crâncene, sub stare stare de urgență, carantină, restricții, controale, amenzi, măsuri peste măsuri și frustrări prelungite pe fondul prelungirii stării de alertă de sub care parcă nu mai ieșim.

„Pentru mine a fost o veste bună rămânerea domnului Soare în echipă. Eu privesc super-optimist acest lucru, pentru că îmi imaginez că are destul de multă experiență, chiar și pe partea de situații de urgență, unde dânsul s-a evidențiat Este un plus! Orice om din Prefectură care știe ceva foarte bine sau a ajuns să stăpânească un domeniu reprezintă un câștig și de aceea nu pot să văd decât cu ochi buni rămânerea dânsului în Instituția Prefectului. Auzisem inițial niște discuții că nu ar fi vrut să mai rămână și aveam un regret… Dar n-a fost așa. Rămâne aici și dacă vrea să punem osul la treabă împreună, putem să facem echipă. Dacă s-a întâmplat să fie algoritmul ăsta, nu înseamnă că nu ne mai implicăm”, a mai declarat Emilia Mateescu.

Mandatul de prefect pe care Emanuel Soare îl încheie n-a fost, cu siguranță, unul ușor. EPitești a arătat cum lasă județul la finele unui an teribil (subiectul, pe larg, AICI), iar Emilia Mateescu are, într-adevăr, motive să fie optimistă și din acest punct de vedere, căci, prin comparație cu restul țării, suntem totuși printre județele cu cea mai mică rată a infectărilor la mia de locuitori, iar scenariul verde în care Argeșul e azi poate fi pus, cu siguranță, pe seama faptului că avem încă restricții de scenariu galben.

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3