930×122 CAPRA 5

emanuel soare

Campania de vaccinare din Argeş, sistată. Nu mai sunt vaccinuri

Numeroşi argeşeni care au dorit să vină la vaccinare zilele acestea, în baza unei programări, s-au „lovit” de un zid încă de la apelul telefonic sau atunci când au încercat să se programeze pe platformă. Pentru a înlătura orice supoziţii, prefectul Emanuel Soare a făcut o declaraţie clară: „S-a sistat programarea deoarece nu mai sunt locuri. Cine s-a programat, merge înainte, desigur„.

Citiți și: Raed Arafat: Ar putea fi propusă vaccinarea anuală anti-COVID

Prefectul a adăugat că singura variantă, în acest moment, este ca persoanele care doresc să se vaccineze, să se programeze în alt judeţ, unde sunt locuri disponibile.

„Fiecare județ a primit un număr de doze. Autorităţile centrale nu au acceptat să se redistribuie din județele respective în cele unde cererea este mai mare. Începând cu 8 februarie vom deschide noi centre de vaccinare care vor dubla capacitatea disponibilă acum. Tot de atunci, platforma va rezerva, în proporție de 75% din locuri pentru vârstnici și cronici. Ceilalți din domeniile esențiale vor avea acces la 25% din locuri”.

Citiți și: Aproape 2.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, la Mioveni

Prefectul îndeamnă la calm şi sugerează să privim optimist lucrurile. În curând, va ieşi pe piaţă şi vaccinul de la Astra Zeneca.

„AstraZeneca va depune documentația de autorizare la sfârșitul acestei luni”, a precizat Emanuel Soare.

Între timp, se fac liste de către medicii de familie cu persoanele nedeplasabile, iar DSP va organiza echipe mobile care vor începe vaccinarea acestor persoane. Vor avea doze disponibile separat de cele ale centrelor comunitare.

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90