930X122 MAIA

paşaport

Plecaţi la vară în concediu la greci? Notaţi asta. Analist: „Este inevitabil!”

Plecaţi la vară în concediu la greci? Aveţi nevoie de aşa ceva. Analistul aviatic Alex Macheras apreciază că paşaportul pentru vaccin va deveni obligatoriu în scurt timp. Într-o intervenţie la un post de televiziune britanic, aviatorul a declarat că introducerea acestor paşapoarte este „inevitabilă și ar trebui să ne pregătim”.

Citiți și: Noutate majoră în schimbarea buletinului, permisului auto și pașaportului!

De asemenea, Brian Strutton, secretarul general al uniunii pilot britanice BALPA susţine acest scenariu: „Oamenii sunt disperați să călătorească din nou, iar dacă este nevoie de un pașaport de vaccin, atunci îl susținem pe deplin”.

Țări precum Grecia, Spania și Danemarca au declarat deja că turiştii ar putea avea voie să viziteze statele respective dacă au fost vaccinați împotriva coronavirusului.

Citiți și: Aproape 2.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, la Mioveni

Ministru de externe din Marea Britanie, James Cleverly: „Nu este o practică neobișnuită ca țările să solicite documentație privind vaccinarea, Marea Britanie este gata să colaboreze cu alte țări în acest sens”.

Grecia a declarat că va renunța la reglementările de carantină începând cu luna mai pentru persoanele care pot prezenta dovada vaccinării împotriva coronavirusului.

Islanda a început deja să ofere cetățenilor săi certificate de vaccinare și a declarat că va recunoaște certificate similare emise din țările UE sau Schenghen.

Danemarca și Suedia lucrează la pașapoarte digitale care le vor permite cetăţenilor să călătorească, să ia masa la restaurante și să meargă la concerte.

Luna trecută, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a declarat: „Certificarea vaccinului este ceva către care ne îndreptăm inevitabil. Va fi un element foarte important pentru a garanta o revenire sigură la mobilitate”.

(Foto: descriptiv / Sursa: Getty Images)

 

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90