New Profesional Consult 930 x 122

vaccinare anti-covid-19

Sute de piteşteni au bătut drumul degeaba pentru vaccinare. Platforma s-a blocat

Sute de piteşteni au bătut drumul degeaba pentru vaccinare. Astăzi, la Piteşti, în intervalul aproximativ 9,30 – 13.00, platforma RENV (Registrul Electronic Naţional de Vaccinare) nu a funcţionat, iar o bună parte din persoanele care s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru prima doză (sau rapel) s-au întors acasă aşa cum au plecat, fiind sunate apoi să revină la centru.

Citiți și: Raed Arafat: Ar putea fi propusă vaccinarea anuală anti-COVID

Alte persoane au aşteptat până la remedierea problemei, motiv pentru care s-a creat aglomeraţie. Iată cum a fost la Centrul de Vaccinare din Piteşti, bld. Eroilor (FOTO 1 şi 2).

 

Citiți și: Argeş: Peste 600 de elevi au decis să se vaccineze împotriva Covid-19

 

Contactat telefonic de ePiteşti, subprefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, ne-a declarat că a fost vorba despre o disfunţionalitate la nivel naţional a platformei cu pricina, problema fiind remediată în jurul orei 13.

„Prin intermediul platformei RENV, în baza datelor introduse, se emite adeverinţa de vaccinare”, a precizat Emanuel Soare.

Cu alte cuvinte, nu vaccinarea în sine nu a fost posibilă, ci operaţiunea de introducere a datelor cu caracter personal care permite trecerea la pasul următor (vaccinarea efectivă), precum şi emiterea documentului semnat electronic care atestă că o persoană s-a vaccinat şi conţine informaţii despre soluţia utilizată.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90