EcoMoto 930×122

vaccinare anti-covid-19

„Persoanele vârstnice şi grav bolnave nu trebuie vaccinate”

Dr. Alexandru Rafila a explicat într-o emisiune difuzată pe postul de televiziune Antena 3 de ce anumite persoane nu ar trebui să se vaccineze.

Citiți și: Raed Arafat: Ar putea fi propusă vaccinarea anuală anti-COVID

„O persoană foarte în vârstă, care are o stare de sănătate fragilă din cauza unor afecțiuni care fac să aibă o durata previzibilă a vieții scurtă, nu ar trebui probabil vaccinată. Orice vaccin dă o reacție minimală la o persoană cu o stare de sănătate aparent corespunzătoare. La o persoană care este extrem de fragilă,(…) probabil că vaccinul nu este indicat, pentru că speranța de viață este foarte limitată și administrarea vaccinului nu îi aduce nici beneficiu și există și un risc. La o astfel de persoană trebuie să existe o rezervă în administrarea acestui vaccin […]. Dacă el are o boală, eventual într-un stadiu terminal, cu o speranța de viață foarte redusă, atunci probabil că pe aceste persoane nu are rost să le vaccinezi pentru că nu au niciun fel de beneficiu”, a spus Alexandru Rafila, citat de antena3.ro.

Contextul discuţiei este legat de cazurile unor persoane care au decedat la scurt timp după administrarea vaccinului, în Norvegia. Autorităţile din Norvegia investighează dacă respectivele decese au fost cauzate sau nu de vaccin.

Citiți și: Argeş: Peste 600 de elevi au decis să se vaccineze împotriva Covid-19

Problematica vaccinării vârstnicilor cu afecţiuni grave este una delicată, fiindcă pot alimenta teoriile potrivit cărora vaccinarea ar avea efecte adverse grave deşi, posibil, cauzele deceselor sunt de fapt bolile de care acei pacienţi suferă, fără legătură cu administrarea vaccinului.

(Foto: descriptiv / Sursa: antena3.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3